Кожна господиня готує борщ за своїм рецептом. Основні інгредієнти залишаються незмінними, але зі спеціями допускаються експерименти. Так само, як є безліч варіантів заправки для борщу, є різні спеції та трави, які можуть впливати на смак страви. Ми розповімо, які з них можуть зіпсувати навіть найсмачніший борщ, передають Патріоти України.
Багато господинь додають часник практично у всі страви, і правильно роблять. Використовуйте сушений часник. Ця приправа акцентує увагу на смакових якостях борщу і не перебиває основний смак. Свіжий часник може додати гіркоту, а ось сушений завжди відчувається м'якше.
Чорний перець використовується для приготування практично всіх перших та других страв. Борщ не є винятком. Додайте його у страву в будь-якому вигляді - меленим або горошком. Найбільш ароматним вийде борщ із додаванням свіжомеленого перцю. Якщо ви любите гостреньке, тоді перчика можна додати побільше.
Лавровий лист надасть борщу приємного смакового відтінку і запаху. Пам'ятайте, що наприкінці приготування лавровий лист потрібно обов'язково дістати з каструлі, інакше борщ за добу-дві почне гірчити.
У класичному рецепті борщу коріандру немає, проте багато господинь використовують цю приправу і кажуть, що вона додає страві особливого смаку. Спробуйте додати кілька зерен коріандру до вашого борщу і ви побачите, наскільки зміниться його смак.
Якщо ви не хочете зіпсувати смак вашого борщу, то категорично не рекомендується додавати до нього універсальні набори спецій та приправ, які підходять до всього. Цього робити не можна. Борщ - це не звичайний суп, у його приготуванні не можна використовувати незрозумілі спеції. Крім того, не кидайте в борщ приправи для картоплі, м'яса чи овочів. Краще тоді обмежитися сіллю, перцем та лавровим листом.
Щоб борщ не вийшов надто кислим чи гострим, не варто експериментувати з гвоздикою, імбиром та корицею. Недосвідчені господині можуть використовувати для борщу хмелі-сунелі, але ця приправа зовсім не підходить цій страві.
Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...
Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...