Не робіть так! Названо ТОП-3 помилки, які зіпсують куряче м'ясо

Всі знають про те, що курятина містить у собі не лише велику кількість білка, але й інших корисних речовин. І для того, щоб зберегти їх по максимуму, важливо вміти правильно приготувати продукт. На жаль, це може зробити не кожна господиня і припускається безліч помилок, передають Патріоти України.

Солити у процесі приготування, а ще гірше – в кінці

Солити чи додавати маринади до курячого філе перед приготуванням – в рази ефективніше. Так у спецій є час добре проникнути всередину курки та наситити її смаком. Також перед смаженням можна обкачати продукт у борошні – воно забере зайву вологу та допоможе уникнути пригорання. І як приємний бонус – золотиста скоринка.

Готувати філейки нерівномірної товщини

У такому разі ви отримаєте нерівномірно приготовлену курятину. В кінцевому результаті вона вийде сухою, перевареною та інколи навіть підгорілою у найтонших місцях.

Готувати холодне чи заморожене філе

І тут не потрібно бути шеф-кухарем, щоб стверджувати про те, що філе вийде на 100% сухим і гумовим. До того ж, використовуючи такий спосіб приготування, ви витрачаєте вдвічі більше часу.

ТОП-4 нові функції WhatsApp, про які ви могли не знати

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 9:46

WhatsApp продовжує оновлюватися, і цього разу з’явилося кілька корисних функцій, які могли залишитися непоміченими. Ось що тепер можна робити у вашому улюбленому месенджері, передають Патріоти України. Діліться живими фото й Motion Photos. Тепер можна ...

Продукти, у яких найбільше прихованої солі - і ви навіть не здогадуєтесь!

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 9:15

Більшість людей вважає, що споживає небагато солі, але насправді її основна частина потрапляє в організм не з солонки, а з готових і перероблених продуктів. Цю приховану сіль додають виробники, щоб поліпшити смак, консистенцію та збільшити термін збері...