Картопляне пюре відносять до найпростіших та найдоступніших страв. Але його можна легко зіпсувати. Кухарі нагадали, що відварити овоч, посолити, додати масла з молоком і потовкти - недостатньо. Є три основні помилки, які припускаються господині у приготуванні гарніру, передають Патріоти України.
Краще готувати пюре із картоплі крохмальних сортів. Якщо бульби після варіння залишаються цілими – вона більше підходить для смаження. Овочі, які після варіння добре розпушуються і розсипаються від найменшого впливу, стануть оптимальним вибором.
Краще вибирати для пюре картопля невеликого розміру, яку не потрібно нарізати. Якщо ж у вас крупні коренеплоди, бажано не подрібнювати їх – максимум на кілька частин. В іншому випадку корисні та поживні речовини залишаться у відварі, який доведеться вилити, а не в картоплі.
Досвідчені кулінари ніколи не наливають надто багато води в каструлю, в якій вариться картопля. Якщо перебощити з рідиною, готова страва вийде рідкою та несмачною. Слідкуйте, щоб вода лише на кілька сантиметрів покривала овочі.
Картопляне пюре буде смачнішим, якщо в процесі варіння додати лавровий лист і маленьку цибулину. Соліть його тільки після того, як закипить вода. Після приготування додайте шматочок вершкового масла і влийте трохи молока - обов'язково гарячого, а не холодного. Краще використовувати товкушку, а не блендер, щоб пом'яти картоплю.
Пошук простих рішень — характерна ознака сьогодення. Мінімум часу, зрозумілий склад, чіткий результат. Саме у такий логіці сформувався сучасний ритуал першого прийому їжі. І серед варіантів, які найбільше відповідають новим запитам, вирізняється гранол...
Багато людей вважають, що всі ультраоброблені продукти (УОП) шкідливі, але нове дослідження показало, що деякі з них навпаки можуть бути корисними, передають Патріоти України. Виявлено, що заморожені овочі, консервовані помідори, цільнозерновий хліб та...