Не робіть так! Названо три помилки, які зіпсують смак картопляного пюре

Картопляне пюре відносять до найпростіших та найдоступніших страв. Але його можна легко зіпсувати. Кухарі нагадали, що відварити овоч, посолити, додати масла з молоком і потовкти - недостатньо. Є три основні помилки, які припускаються господині у приготуванні гарніру, передають Патріоти України.

Сорт

Краще готувати пюре із картоплі крохмальних сортів. Якщо бульби після варіння залишаються цілими – вона більше підходить для смаження. Овочі, які після варіння добре розпушуються і розсипаються від найменшого впливу, стануть оптимальним вибором.

Нарізка

Краще вибирати для пюре картопля невеликого розміру, яку не потрібно нарізати. Якщо ж у вас крупні коренеплоди, бажано не подрібнювати їх – максимум на кілька частин. В іншому випадку корисні та поживні речовини залишаться у відварі, який доведеться вилити, а не в картоплі.

Кількість води

Досвідчені кулінари ніколи не наливають надто багато води в каструлю, в якій вариться картопля. Якщо перебощити з рідиною, готова страва вийде рідкою та несмачною. Слідкуйте, щоб вода лише на кілька сантиметрів покривала овочі.

Картопляне пюре буде смачнішим, якщо в процесі варіння додати лавровий лист і маленьку цибулину. Соліть його тільки після того, як закипить вода. Після приготування додайте шматочок вершкового масла і влийте трохи молока - обов'язково гарячого, а не холодного. Краще використовувати товкушку, а не блендер, щоб пом'яти картоплю.

Психологічний тест! Оберіть алкогольний напій - і дізнайтеся про себе більше

понеділок, 29 квітень 2024, 9:08

Дізнатись про людину більше можна, визначивши її улюблений алкогольний напій. Психологічний тест в картинці розкриє усі сторони особистості. Варто лише обрати номер, що сподобався, та прочитати розшифровку, передають Патріоти України. Пиво – це напій, ...

Родина оцінить! Картопляні деруни з куркою - швидка та смачна страва

понеділок, 29 квітень 2024, 8:07

Звичайні деруни з картоплі смачні. Але їх можна приготувати ще смачніше. Методом кулінарного експерименту було доведено, що поживніше виходить з куркою. Вам точно має сподобатись цей рецепт, передають Патріоти України. Філе курки потрібно промити, вису...