Не робіть так! Помилки при вживанні сала, які роблять його шкідливим для здоров'я

Під час вживання сала важливо дотримуватися низки правил, щоб максимально зберегти його корисні властивості. Давайте розберемося в цьому докладніше, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

За словами експертів, поширені помилки — переїдання, а також поєднання сала з рафінованими крупами та продуктами, багатими на цукор. Їх краще вживати окремо.

Категорично не рекомендується підсмажувати або іншим чином нагрівати сало, особливо небезпечні шкварки, зазначають дієтологи.

Подібні помилки загрожують уповільненням детоксикації, зниженням тестостерону, ризиком серцево-судинних захворювань, порушенням метаболізму й ожирінням, а також діабетом 2 типу. Не варто забувати про високу калорійність сала і небезпеку паразитів у разі неправильної обробки.

При цьому фахівці радять поєднувати сало із сирими овочами та зеленню, щоб максимально зберегти його користь і уникнути шкоди від неправильного вживання.

Очистять вашу оселю! Ось які кімнатні рослини поглинають токсини

субота, 18 жовтень 2025, 18:45

Яких тільки фільтрів для дому зараз не знайдеш у магазинах техніки. Коштує все це чималих грошей і часом є досить складним в обслуговуванні. Тоді як забезпечити чистоту повітря в оселі можна значно простіше – за допомогою кімнатних рослин, передають Па...

Не дайте себе ошукати! ТОП-6 способів розпізнати брехуна за секунди

субота, 18 жовтень 2025, 18:45

Брехня може проявлятися в міміці, голосі та навіть жестах людини. Якщо уважно спостерігати за співрозмовником, можна помітити ознаки обману ще до того, як він почне вигадувати історію. Доктор Грегорі Л. Янц пропонує шість простих способів, які допоможу...