Висаджувати насіння болгарського перцю на розсаду необхідно наприкінці зими або на початку весни. Друга половина лютого – чудовий час для підготовки посадкового матеріалу. Якщо все зробити правильно, уникаючи помилок, то майбутній урожай перцю буде рясним та якісним, передають Патріоти України.
Здорову і пишну розсаду болгарського перцю можна легко виростити в домашніх умовах, прямо на підвіконні. Головне, уникати поширених помилок городників, які не дають паросткам набрати сили.
Чому посів насіння на розсаду рекомендують проводити у середині лютого – на початку березня? Справа в тому, що розвиток плодів солодкого болгарського перцю починається протягом 100-150 днів після висадки розсади у відкритий ґрунт. При цьому розсада повинна бути 60-80-денною від моменту появи сходів.
Перед посадкою насіння на розсаду, уважно огляньте матеріал. Видаліть усі пошкоджені та порожні зернятка. Далі необхідно провести дезинфекцію насіння, щоб у майбутньому вберегти паростки від грибка. Приготуйте розчин марганцівки бордового кольору, опустіть у нього тканинний мішечок із насінням перцю і залиште на півгодини. Мішечок можна пошити самостійно з бавовняної тканини.Прополощіть мішечок із насінням у чистій воді кімнатної температури, щоб змити залишки розчину марганцівки. Розкладіть підготовлене насіння перцю на вологій марлевій тканині, зверху також накрийте мокрою марлею. У такому вигляді насіння слід залишити для проростання на 1-2 тижні за температури повітря 25 градусів.
Важливо! Найпоширеніша помилка городників – висаджувати проросле насіння в готовий ґрунтосуміш із магазину. Неокріплі паростки відразу вражають бактерії і грибки, тому частина насіння гинуть, інші дають слабку і хворобливу розсаду. Щоб цього уникнути, помістіть пакет із ґрунтом у морозилку на добу. Потім вийміть та дайте зігрітися.
Ємність для розсади обдайте окропом, наповніть підготовленою землею, пінцетом розкладіть пророслі зернятка на відстані 2 см. Зверху засипте грунтом, шар повинен бути близько 2 см. Поливайте при необхідності за допомогою пульверизатора.
Наприклад, змочіть булку водою і поставте її в розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин — скоринка знову стане хрусткою, а м’якуш — ніжним і м’яким, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Є ще простіший варіант: обгорніть хліб у вологу се...
Смартфони часто звинувачують у тому, що вони заважають зосередитися, проте нове дослідження, опубліковане у Frontiers in Computer Science, доводить, що люди відвертають увагу незалежно від наявності телефону поруч, передають Патріоти України. Експериме...