Не робіть так! Посадка перцю на розсаду - названо найголовніші помилки городників

Висаджувати насіння болгарського перцю на розсаду необхідно наприкінці зими або на початку весни. Друга половина лютого – чудовий час для підготовки посадкового матеріалу. Якщо все зробити правильно, уникаючи помилок, то майбутній урожай перцю буде рясним та якісним, передають Патріоти України.

Здорову і пишну розсаду болгарського перцю можна легко виростити в домашніх умовах, прямо на підвіконні. Головне, уникати поширених помилок городників, які не дають паросткам набрати сили.

Чому посів насіння на розсаду рекомендують проводити у середині лютого – на початку березня? Справа в тому, що розвиток плодів солодкого болгарського перцю починається протягом 100-150 днів після висадки розсади у відкритий ґрунт. При цьому розсада повинна бути 60-80-денною від моменту появи сходів.

Перед посадкою насіння на розсаду, уважно огляньте матеріал. Видаліть усі пошкоджені та порожні зернятка. Далі необхідно провести дезинфекцію насіння, щоб у майбутньому вберегти паростки від грибка. Приготуйте розчин марганцівки бордового кольору, опустіть у нього тканинний мішечок із насінням перцю і залиште на півгодини. Мішечок можна пошити самостійно з бавовняної тканини.Прополощіть мішечок із насінням у чистій воді кімнатної температури, щоб змити залишки розчину марганцівки. Розкладіть підготовлене насіння перцю на вологій марлевій тканині, зверху також накрийте мокрою марлею. У такому вигляді насіння слід залишити для проростання на 1-2 тижні за температури повітря 25 градусів.

Важливо! Найпоширеніша помилка городників – висаджувати проросле насіння в готовий ґрунтосуміш із магазину. Неокріплі паростки відразу вражають бактерії і грибки, тому частина насіння гинуть, інші дають слабку і хворобливу розсаду. Щоб цього уникнути, помістіть пакет із ґрунтом у морозилку на добу. Потім вийміть та дайте зігрітися.

Ємність для розсади обдайте окропом, наповніть підготовленою землею, пінцетом розкладіть пророслі зернятка на відстані 2 см. Зверху засипте грунтом, шар повинен бути близько 2 см. Поливайте при необхідності за допомогою пульверизатора.

Не робіть так! ТОП-2 продукти, які не можна додавати у фарш для котлет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:13

Важко знайти господиню, яка ніколи не займалася виготовленням котлет. Справа в тому, що ця м’ясна страва є неймовірно апетитною та поживною. Її люблять гурмани різного віку. І все ж любителі поїсти далеко не завжди задоволені домашніми котлетами, перед...

От у чому секрет! Навіщо під час варіння бульйону досвідчені господині додають оцет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:15

Зазвичай бульйон з’являється у нашому раціоні в основному для того, щоб покращити стан здоров’я, передають Патріоти України. Ця страва вважається неймовірно корисною. Тому бульйон часто входить у рекомендації дієтичного харчування, а також допомагає шв...