Смачний, наваристий, прозорий холодець - ідеальна страва до застілля та й на щодень. Він довго готується і потребує якісних та відповідних продуктів, передають Патріоти України.
Тим неприємніше, якщо холодець виходить несмачним — адже на нього вже потрачено стільки сил. Іноді досить трохи відійти від рецепта, і смак може бути зіпсований. Часто виною цьому є неточність у приготування. Про неї розповіли на ProstoWay.
Є одна поширена помилка, яка, на перший погляд, може здатися незначною. Мова йде про час додавання в холодець цибулі та моркви.
Спочатку заливати водою і ставити на вогонь потрібно лише добре промите м’ясо. На першому етапі приготування крім нього в каструлі не повинні знаходитися ні цибуля, ні морква, ні спеції.
Додавати їх треба приблизно за годину до того, як бульйон звариться. Загалом же залите водою м’ясо потрібно варити впродовж 3-5 годин.
Дуже важливо під час варіння бульйону знімати з поверхні шум. Якщо цього не зробити, страва буде мутною і неапетитною.
Ознака того, що бульйон зварився — коли кістки самі легко виймаються з маси м’яса. Як тільки все зварилося, слід вийняти овочі та м’ясо, найкраще бульйон ще й процідити. Овочі одразу після цього можна викинути — вони вже віддали весь свій смак.
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...