Не робіть так! Професійні візажисти назвали найнебезпечніші звички під час макіяжу

Більшість жінок наносять макіяж самостійно, не звертаючись щоразу за допомогою до візажистів. Крім того, кожна з нас має свої звички у догляді за шкірою та вибором косметики, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Однак є звички, які візажисти називають небезпечними. HuffPost поспілкувався з кількома професіоналами з цієї сфери та визначив, що саме краще змінити під час нанесення макіяжу.

Регулярно мити щітки та інструменти

Усі візажисти стверджують, що найбільш шкідливо для вашої шкіри це використання пензликів, які погано очищені.

Тільки уявіть: увесь пил, мертві клітини шкіри та бактерії, що розмножуються, знаходяться на ваших пензликах. Особливо важливо звернути на це увагу тим, хто має проблемну та чутливу шкіру і часті висипання.

"Губки є живильним середовищем для бактерій, особливо якщо ви використовуєте їх і не зберігаєте належним чином", – говорить Тіллі Феррарі, лондонська візажистка.Навіть якщо ваша шкіра не схильна до вугрів, недостатнє миття пензликів для макіяжу може спричинити інші проблеми, пов’язані саме з нанесенням макіяжу.

"Використання брудних пензликів для нанесення макіяжу може призвести до утворення жирів, які призведуть до твердості, і це зменшить довговічність ваших косметичних засобів. Це також може ускладнити змішування, оскільки забагато кольорів на пензлі часто призводить до каламутного нанесення", – пояснює візажистка із Нью-Йорка Сюзі Герштейн.

Отже, як часто потрібно мити кисті? Спеціалісти рекомендують робити це раз на тиждень спеціальним засобом для чищення щіток, який змивається.

Перестаньте ділитися макіяжем з друзями та родиною

За загальним правилом, нічого, що безпосередньо наноситься на обличчя за допомогою аплікатора, не можна давати у використання іншим. Наприклад туш, блиск для губ, підводка для очей і пензлики для макіяжу.

Щіточки можуть переносити шкірні бактерії та інфекції, а туш займає перше місце як найгірший продукт, яким можна поділитися з іншими. Очні інфекції можуть легко передаватися.

"Найгірше ділитися з іншими своєю тушшю для вій, водяними підводками для очей, щіточкою або аплікатором для нанесення. Неважливо, чи це твоя найкраща подруга, чи мама. Тут збираються усі бактерії та розмножуються, коли продукт знову закривають", – говорить Рінкон Джуро.

Припиніть використовувати тестери в магазині

Зразки в магазинах не можна належним чином очистити, тому в ідеалі не слід наносити їх безпосередньо на обличчя."Коли ви купуєте косметику, ніколи не наносьте пробні продукти на очі чи губи. Стільки брудних пальців людей торкнулися їх! Використовуйте зразки лише на шкіру рук, а потім як слід вимивайте їх", – говорить візажистка.

Не наносьте макіяж брудними руками

Хоча брудні пензлики для макіяжу є найлегшим способом передачі бактерій і бруду, візажисти часто помічають ще той факт, що люди можуть наносити макіяж брудними руками, або ж використати слину, як воду для нанесення підводки для очей або змочування нею спонжів для основи.

"Це найбільша негігієнічна річ, яку люди роблять", – говорить одна з візажисток.Вона рекомендує мати при собі пляшку дезінфікуючого засобу для рук перед нанесенням макіяжу або, якщо є можливість, вимити руки. Якщо це неможливо, ви завжди можете носити невелику висувну щітку, щоб використовувати її замість пальців.

Макіяж у громадському транспорті, так чи ні?

Якщо у вас мало часу, і ви хочете нанести макіяж під час поїздки на роботу, це може бути проблемою, якщо ви неправильно миєте руки або використовуєте інструменти та продукти, які не були ретельно очищені.

"Для мене це не сувора заборона, тому що я люблю додаткові 10 хвилин у ліжку. Однак минулого тижня я була свідком того, як жінка впустила пензлик для макіяжу між сидіннями, витерла пил і продовжила ним наносити макіяж. Щоб бути в безпеці, тримайте продукти на колінах/у сумці, а не на сидіннях, і продезінфікуйте руки перед початком нанесення макіяжу", – рекомендує експертка Кларк-Клементс.

Деякі додаткові поради

Не зберігайте туш після закінчення терміну придатності та викидайте її щоразу, коли у вас виникла очна інфекція, щоб уникнути її поширення – так, навіть якщо туш нова. Те саме стосується герпесу: якщо він у вас з’явився, уникайте використання засобів для губ або коректорів безпосередньо з аплікатора, оскільки ви ризикуєте поширити його.

Бавовняна косметичка, яку можна кинути в пральну машину, може бути зручною.

Джерело: Обозреватель

Це справді працює! Названо продукти, які допомагають зняти стрес - і це не шоколад

неділя, 20 жовтень 2024, 22:10

Щоденний стрес може завдати шкоди здоров’ю. Збалансовані продукти можуть допомогти тілу впоратися з цим станом та його наслідками, передають Патріоти України з посиланням на Huffpost. Дієтолог Меггі Міхальчик розповів, що деякі продукти харчування мают...

Господиням на замітку! Як дізнатися, чи свіжі яйця чи ні в магазині і вдома

неділя, 20 жовтень 2024, 19:07

Свіжі курячі яйця – поживний і корисний продукт, та лише в тому разі, якщо вони належної якості. Якщо у них вийшов термін придатності, ви можете серйозно отруїтися, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Найпростіше, що ви можете зробити вдома...