Не робіть так! Проктолог назвала щоденні звички, що "руйнують" кишечник

Повсякденні та безневинні на перший погляд звички негативно впливають на стан кишечника людини. Про це розповіла проктолог Віталіна Петрова, передають Патріоти України.

Подробиці

Як зазначила лікарка, слід обмежити споживання кави. Справа в тому, що цей ароматний і підбадьорливий напій негативно впливає на шлунок. У результаті з’являється розлад шлунка, їжа не перетравлюється і прагне вийти назовні.

Варто відмовитися від спиртного, гострого та фастфуду, щоб запобігти появі сверблячки в області заднього проходу та геморою.

Також медик порекомендувала додати у звичний темп життя більше фізичної активності. Петрова пояснила, що сидячий спосіб життя уповільнює обмінні процес і провокує запори.

Крім того, любителям лазні та сауни теж потрібно бути уважнішими. За словами проктолога, подібні процедури посилюють приплив крові до заднього проходу та погіршують її відтік. І тут може виникнути венозна недостатність, геморой.

Якщо людина спостерігає, що її походи в туалет стали дуже довгими, то важливо звернутися до лікаря.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...