Не робіть так! Що може зіпсувати "Олів'є" на Новий рік - найпоширеніші помилки

Салат "Олів'є" є однією з найпопулярніших та найсмачніших новорічних страв, яку вміють готувати усі. Варто відзначити, що існує дуже багато рецептів салату, але при цьому не всі інгредієнти позитивно впливають на цю страву, є такі, що можуть зіпсувати її смак, передають Патріоти України.

1. Заправити салат тільки майонезом, він обтяжить страву

Для того, щоб салат був по-справжньому смачний і не став кашею, змішайте майонез зі сметаною або йогуртом, туди ж додайте трохи гірчиці в зернах, лимонний сік і заправте салат. Або приготуйте найкраще домашній майонез із натуральних інгредієнтів. Дуже важливо – заправляти салат перед подачею, а не відразу після приготування, щоб з'явилася зайва волога.

2. Додавати в салат ковбасу

Саме ковбаса може надати страві неприємного запаху, якщо вона не якісна. Найкраще замінити її вареною яловичиною, філе або навіть свининою, але зі свининою салат не буде ніжним. Ще для ідеально легкого салату, найкраще додати креветки і навіть кальмар стане чудовою альтернативою м'ясу та ковбасі.

3. Багато картоплі у страві, яка "заб'є" смак салату

Картопля – не обов'язковий інгредієнт при приготуванні салату, вона сильно обтяжує страву, зробить її в'язкою через крохмаль і особливого смаку не додасть, а навпаки переб'є смак та аромат інших овочів. Якщо ви все ж таки готуєте "Олів'є" з картоплею, візьміть наприклад не 4 шт, а 2.

4. Додати мало яєць

Кулінари стверджують, що яйця в будь-яких салатах надають їм ніжності, і навіть можуть відтінити смак картоплі і моркви. Але, якщо це наприклад 2-3 яйця, вони не зможуть повністю розкрити смак страви, тому краще додавати їх побільше. Такий салат вийде дуже ароматним, ніжним та смачним.

5. Додавати в салат консервований горошок

Це вже пережиток минулого, до того ж, зелений горох – дуже солодкий і за консистенцією, як картопля. Він також може зробити страву в'язкою і не смачною. Його найкраще замінити свіжим, він надасть страві легкість та аромат.

Буде дуже смачно! ТОП-3 старовинні рецепти українських великодніх пасок

четвер, 2 травень 2024, 18:50

Напередодні Великодня пропонуємо приготувати паску з фруктовим кремом за рецептом Осипи Заклинської (1928 рік), сирну паску з чорницями з книги “Як добре і здорово варити” (1938 рік) та мигдалеву бабку за рецептом 1910 року, передають Патріоти України....

Які хитрощі допоможуть виправити ситуацію, якщо борщ вийшов надто кислим

четвер, 2 травень 2024, 18:07

У борщу завжди присутня впізнавана кислинка, без якої страву не вийде назвати класичною, передають Патріоти України. Однак будь-яка господиня може перестаратися, у результаті чого страва стає надмірно кислою. Як правило, ця ситуація виникає у тому випа...