Не робіть так! Що може зіпсувати ваш борщ - ніколи не готуйте так страву

В Україні немає господині, яка б не готувала борщ. Але страва далеко не завжди виходить ідеальною. Бульйон може бути мутним, не яскравим і прісним. Все це через ряд помилок, передають Патріоти України.

Тому редакція Foodoboz розповість, на що потрібно звертати особливу увагу під час приготування борщу. Якщо проігнорувати ці моменти – страва вийде несмачною.

Приготування буряка в бульйоні

Дуже часто буває, що буряк цілим кладуть у бульйон в очищеному вигляді. Але це груба помилка, тому що борщ вийде коричневим і гірким. Продукт обов'язково потрібно подрібнити і посмажити.

Приготування борщу без кислоти

Не забудьте додати до бурякової засмажки сік лимону або оцет. Саме за допомогою цих інгредієнтів овоч буде мати насичений і дуже красивий рубіновий колір.

Мало м’яса

У вас не вийде смачний борщ, якщо в ньому буде мало м'яса. Саме цей інгредієнт робить бульйон наваристим і ароматним. Обов'язково використайте реберця або іншу частину тушки з кісткою.

Приготування бульйону без проціджування

Зняти піну і процідити бульйон – це зовсім різні речі. Обов'язково пропустіть відвар через сито або марлю, щоб у страві не було волокон, які осідають на дно.

Капуста до картоплі

Не потрібно додавати одночасно капусту і картоплю, якщо ви не хочете отримати хамулу. Капуста готується швидше, тому її потрібно класти пізніше.

Є нюанси: Які дрова найдешевші та чи підходять вони для опалення

понеділок, 20 жовтень 2025, 17:50

Багато українців все ще обігрівають свої оселі дровами в холодну пору року. Для опалення найчастіше використовують три типи порід дерев: твердолистяні, хвойні та м’яколистяні. Про те, які дрова найдешевші у жовтні 2025 року та чи варто їх купувати, са...

Не робіть помилок! Чому заварна кава виходить без смаку

понеділок, 20 жовтень 2025, 16:56

Навіть найдорожча кава може втратити свій смак, якщо під час заварювання допустити кілька базових помилок. Неправильна температура води, неточні пропорції або неякісний помел роблять напій плоским, водянистим або занадто гірким. Багато людей не звертаю...