Не робіть так! Сіра і несмачна рідина: ТОП-3 помилки будь-якої господині, які псують картопляне пюре за 1 секунду

Кожна господиня готує картопляне пюре, але не всі знають, що його можна моментально зіпсувати. Найпопулярніший гарнір на столі, можна приготувати так, що ваші близькі будуть у захваті, зазначають Патріоти України.

Картопляне пюре вважається одним з найпопулярніших гарнірів. Смачне, ніжне та повітряне блюдо мало кого залишить байдужим. Ось тільки при приготуванні гарніру з картоплі потрібно знати три правила, які не можна порушувати.

Ідеальне картопляне пюре

Готувати пюре потрібно з білого сорту картоплі, в ньому більше міститься крохмалю. Не можна варити картоплю відразу в гарячій воді. Додати картоплю потрібно в холодну воду та довести до кипіння, тільки тоді картопля провариться рівномірно. Солить картоплю на пюре потрібно на самому початку приготування, щоб картопля просолилася.

Не можна наливати в картоплю молоко з холодильника та додавати холодне масло. Тоді пюре стане моментально сірого кольору. Молоко має бути кімнатної температури, а масло трохи розтопити. Картопляне пюре не можна робити блендером. Тоді у вас вийти одна клейка маса.

Неймовірний рецепт картопляного пюре, який ви ще не пробували

Вам потрібно:

  • Картопля - 1 кг
  • Сир твердий - 200 грам
  • Яйця - 1 штука
  • Молоко -220 мл
  • Вершкове масло
  • Горіхи

Картоплю помити, почистити та нарізати.

Відправити в холодну воду, посолити та варити 20 хвилин.

Натерти на дрібній тертці сир.

Яйце збити з сіллю.

Вершкове масло та молоко попередньо дістати з холодильника.

Злити з картоплі рідину, додати сир та яйце.

Далі влити молоко та масло.

Все добре потовкти та посипати горішками.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...