Не робіть так! ТОП-10 щоденних звичок, які руйнують ваш мозок

Мозок – це найскладніший і найважливіший орган, який контролює все, що ми робимо. Проте певні повсякденні справи можуть мати згубний вплив на нього, передають Патріоти України.

Тож тримайте список шкідливих звичок, від яких варто відмовитися. Їх назвав психіатр і невролог, доктор Рабіх Кашоуті на сторінках видання Neurology & Wellness Center.

Недостатній сон

Недосип може спричинити погіршення функцій мозку, а також збільшити ризик деменції

Відсутність сніданків

Люди, які не снідають, мають нижчий рівень цукру в крові. Це призводить до недостатнього надходження поживних речовин до мозку, що викликає дегенерацію мозку

Недостатня рухливість

Брак фізичної активності - це погано як для тіла, так і для мозку. Щодня треба приділяти щонайменше 30 хвилин вправам. Кожне тренування створює нові клітини мозку і насичує його киснем.

Негативне мислення

Стрес і тривога можуть призвести до депресії і деменції. А ще люди, які зосереджуються на негативі, мають більше амілоїдних і тау-відкладень у своєму мозку - ці відкладення є ключовим показником хвороби Альцгеймера.

Відсутність комунікацій

Інтровертний спосіб життя, вважають спеціалісти, - не дуже гарна ідея. Усім людям потрібно виходити у світ, пізнавати його і спілкуватися. Саме інтелектуальні розмови сприятимуть ефективності роботи мозку.

Багатозадачність

Виявляється, людський мозок насправді погано налаштований на багатозадачність... Вона підвищує рівень гормону стресу (кортизолу) і адреналіну, який може надмірно стимулювати ваш мозок і спричиняти "розумове помутніння або сплутане мислення".

Перебір з алкоголем

Надмірне вживання алкоголю може призвести до зниження когнітивних функцій мозку та погіршення пам'яті

Наркотичні засоби

Вживання наркотиків викликає багаторазове зморщування мозку. Таким чином є більший шанс отримати хворобу Альцгеймера. До слова, сюди відноситься й паління цигарок чи вейпів.

Нездорове харчування

Високий рівень цукру та насичених жирів у харчових продуктах теж вбиває мозок. Експерти радять не їсти оброблене м’ясо, гострі закуски, тістечка та печиво. А також максимально відмовтеся від газованих напоїв і страв з високим вмістом солі

Ігнорування проблем зі здоров’ям

Якщо у вас є проблеми зі здоров’ям, важливо звернутися до лікаря та пройти лікування. Виявляється, ігнорування проблем зі здоров’ям може призвести у тому числі й до пошкодження мозку.

Психологічний тест! Оберіть карту - і дізнайтеся, які зміни очікують вас в особистому житті

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:07

Часто романтичні відносини не відрізняються стабільністю. Тому непогано було б знати, які зміни чекають на вас у майбутньому, передають Патріоти України. Щоб не бігати до ворожок і не користуватися сумнівними ритуалами, пропонуємо пройти тест, який ро...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...