Не робіть так! ТОП-3 помилки, які можуть зіпсувати смажену рибу

Багато хто любить себе побалувати апетитними стравами зі смаженої риби. Але зіпсувати рибу дуже просто, оскільки вона може розвалюватися під час смаження, прилипати до сковороди або вийти сухуватою, передають Патріоти України.

Існують поширені помилки, яких уникають досвідчені кухарі.

У чому вони полягають?

Багато риби в один захід

Будь-якій господині хочеться заощадити час, приготувавши велику порцію страви за один раз. Однак варто розуміти, що через це страва може не вийти. Через недостатню кількість вільного простору виділяється велика кількість води. Через це можна не мріяти про появу скоринки. Також риба може розвалитися.

Паніровка

Важливо правильно розрахувати кількість пшеничного борошна або іншого панірування, яке ви використовуєте. Якщо покласти дуже багато, то страву можна запросто зіпсувати.

Страва вийде занадто щільною і навіть може підгоріти.

“Секретні” надрізи

Не всі господині знають, що деякі види риби вимагають додаткової маніпуляції. Зокрема, цей етап важливо проводити в тому випадку, якщо ви для смаження вибрали філе, яке з одного боку вкрите шкірою.

Досвідчені кулінари за допомогою гострого ножа роблять акуратні надрізи. Завдяки цьому риба вийде смачною, оскільки зможе отримати рівномірний ступінь прожарювання.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Чи впливає колір шерсті на характер кота

понеділок, 8 вересень 2025, 9:15

У соцмережах і серед власників часто можна почути думку, що білі коти спокійні та відсторонені, триколірні - вередливі, чорні - магічні, а руді - життєрадісні та безсоромні. Але чи справді відтінок шерсті впливає на темперамент вашого улюбленця, розпов...

Підготовка до огляду проктолога - поради лікарів "ОН Клінік"

понеділок, 8 вересень 2025, 8:55

Проктологічний огляд — це діагностична процедура, що дозволяє виявити патології товстої та прямої кишки, анального каналу, перианальної області та нижнього відділу шлунково-кишкового тракту. Проктологічний огляд проводить проктолог — лікар, який спеціа...