Не робіть так! ТОП-4 популярні помилки, які псують смак тушкованого м’яса

Тушкування м’яса є більш здоровим аналогом смаження: при такому способі приготування страва стає більш корисною, передають Патріоти України.

Однак приготувати його правильно не так просто: часто воно виходить жорстким або пісним.

Яких популярних помилок варто уникати, щоб страва вийшла ідеальною:

1. Правильне обсмажування. Перед тушкуванням м’ясо необхідно обсмажити на великому вогні. Пам’ятайте, що в цей момент не накривати сковорідку кришкою, інакше текстура м’яса зіпсується, що вплине на фінальний смак готової страви. Просмажувати потрібно шматки з обох боків до утворення апетитної скоринки. Не полінуйтеся і обсмажте шматки м’яса не близько один до одного, щоб вони рівномірно просмажилися.

2. Баланс рідини. Ще одна поширена помилка полягає в тому, що господині додають замало води. Через це м’ясо виходить сухим та жорстким. Намагайтеся стежити за тим, щоб більшість м’яса все-таки знаходилася у воді.

3. Жири. Якщо жиру занадто багато, то страва перестає бути корисною та смачною. Намагайтеся зрізати частини з великою кількістю сала або тоді вибирати смаження, а не тушкування.

5. Овочі. Якщо ви не хочете, щоб вони втратили свою текстуру, то сміливо тушкуйте продукти окремо і потім їх з’єднуйте.

Джерело: ПростоВей

Все просто! Чим відмити жирні пластмасові контейнери, які погано пахнуть

четвер, 23 січень 2025, 5:40

Пластикові контейнери для їжі є невід'ємною частиною сучасного побуту. Вони зручні для зберігання продуктів і транспортування готових страв. Проте вже після першого використання виникає проблема: залишки їжі, жир і запах міцно вбираються в пластик. Нав...

Не робіть помилок! ТОП-5 продуктів, які не варто вживати при печії

середа, 22 січень 2025, 23:10

Якщо ви відчуваєте пекучий біль у грудях після їжі, це може бути печія, яку можна зупинити зміною раціону та безрецептурними ліками. Якщо симптоми трапляються рідко, не варто хвилюватися, оскільки достатньо уникати продуктів, що можуть спричиняти печію...