Не робіть так! ТОП-4 популярні помилки, які псують смак тушкованого м’яса

Тушкування м’яса є більш здоровим аналогом смаження: при такому способі приготування страва стає більш корисною, передають Патріоти України.

Однак приготувати його правильно не так просто: часто воно виходить жорстким або пісним.

Яких популярних помилок варто уникати, щоб страва вийшла ідеальною:

1. Правильне обсмажування. Перед тушкуванням м’ясо необхідно обсмажити на великому вогні. Пам’ятайте, що в цей момент не накривати сковорідку кришкою, інакше текстура м’яса зіпсується, що вплине на фінальний смак готової страви. Просмажувати потрібно шматки з обох боків до утворення апетитної скоринки. Не полінуйтеся і обсмажте шматки м’яса не близько один до одного, щоб вони рівномірно просмажилися.

2. Баланс рідини. Ще одна поширена помилка полягає в тому, що господині додають замало води. Через це м’ясо виходить сухим та жорстким. Намагайтеся стежити за тим, щоб більшість м’яса все-таки знаходилася у воді.

3. Жири. Якщо жиру занадто багато, то страва перестає бути корисною та смачною. Намагайтеся зрізати частини з великою кількістю сала або тоді вибирати смаження, а не тушкування.

5. Овочі. Якщо ви не хочете, щоб вони втратили свою текстуру, то сміливо тушкуйте продукти окремо і потім їх з’єднуйте.

Джерело: ПростоВей

Дачникам на замітку! Що посадити на городі, щоб відлякати кротів

вівторок, 18 листопад 2025, 23:10

Кроти часто здаються безневинними мешканцями саду, але їхні підземні тунелі здатні перетворити рівні грядки на справжнє поле битви. У процесі пошуку їжі ці тварини розривають землю, пошкоджуючи коріння квітів, овочів і декоративних рослин, передають Па...

Психологічний тест: який шлях ви оберете? Дізнайтеся свої сильні сторони!

вівторок, 18 листопад 2025, 19:09

Маєте хвилинку для гри та самопізнання? Погляньте на чотири мальовничі стежки і оберіть ту, якою хотіли б пройтися. Ваш вибір розкриє ваші сильні риси, передають Патріоти України. Цей тест — розвага, а не науковий діагноз.