Не робіть так! ТОП-4 популярні помилки, які псують смак тушкованого м’яса

Тушкування м’яса є більш здоровим аналогом смаження: при такому способі приготування страва стає більш корисною, передають Патріоти України.

Однак приготувати його правильно не так просто: часто воно виходить жорстким або пісним.

Яких популярних помилок варто уникати, щоб страва вийшла ідеальною:

1. Правильне обсмажування. Перед тушкуванням м’ясо необхідно обсмажити на великому вогні. Пам’ятайте, що в цей момент не накривати сковорідку кришкою, інакше текстура м’яса зіпсується, що вплине на фінальний смак готової страви. Просмажувати потрібно шматки з обох боків до утворення апетитної скоринки. Не полінуйтеся і обсмажте шматки м’яса не близько один до одного, щоб вони рівномірно просмажилися.

2. Баланс рідини. Ще одна поширена помилка полягає в тому, що господині додають замало води. Через це м’ясо виходить сухим та жорстким. Намагайтеся стежити за тим, щоб більшість м’яса все-таки знаходилася у воді.

3. Жири. Якщо жиру занадто багато, то страва перестає бути корисною та смачною. Намагайтеся зрізати частини з великою кількістю сала або тоді вибирати смаження, а не тушкування.

5. Овочі. Якщо ви не хочете, щоб вони втратили свою текстуру, то сміливо тушкуйте продукти окремо і потім їх з’єднуйте.

Джерело: ПростоВей

Розставлено крапки над "і": Пити воду під час їжі - здорова звичка чи серйозна помилка

четвер, 11 грудень 2025, 18:35

Багато хто вважає, що вживання води під час їди - це правильне розв'язання проблем з травленням. Згідно з цим популярним міфом, рідина розбавляє шлункову кислоту, уповільнюючи активність ферментів і призводячи до здуття живота. Це переконання настільки...

Оберіть мандалу - дізнайтеся прихований аспект своєї особистості

четвер, 11 грудень 2025, 18:13

Більшість людей знають свої сильні та слабкі сторони, але наша підсвідомість приховує набагато більше. Цей простий тест допоможе розкрити те, що ви, можливо, і самі не усвідомлюєте, передають Патріоти України. Як проходити:. Ви любите сяяти та бути в ц...