Не робіть так! ТОП-5 помилок господарок, які роблять котлети несмачними

Котлети є неймовірно смачною та апетитною стравою, проте деякі помилки здатні звести нанівець усі старання. При неправильному підході можна зіпсувати не лише смак м’яса, а й саму текстуру: котлети вийдуть тонкими та не соковитими, передають Патріоти України.

Подробиці

Щоб уникнути цього, необхідно проаналізувати популярні помилки.

  1. Чисте м’ясо.

Деякі господині вважають, що хліб додають у котлети тільки з метою економії, щоб за рахунок дешевого продукту досягти більшої кількості.

Однак це помилка. Якщо ви проігноруєте цей інгредієнт, то котлети вийдуть не смачними та тонкими.

Класичні пропорції свідчать, що у 60 % готового фаршу прийнято брати 40 % хліба.

2. Ігнорування холодильника.

Мало хто знає про те, що після того, як фарш повністю готовий, йому потрібен час, щоб просочитися та досягти необхідної консистенції.

Для цього продукт варто на кілька годин відправити в холодильник.

3. Сковорідка.

Не забувайте про те, що вона повинна бути не просто добре прогріта, а розжарена. Після цього необхідно смажити котлети всього по кілька хвилин з кожного боку, а потім потім під кришкою не більше 5 хвилин в цілому.

4. Тушкування.

Якщо ви любите подавати котлети відразу ж із соусом, який виготовляється за допомогою м’ясного соку, то не перестарайтесь. При тривалому тушкуванні якість котлет погіршується, а сам смак стає не таким соковитим та ніжним.

5. Наступний день.

Любителі гарячої їжі повинні пам’ятати, що котлети не призначені для сильного розігрівання наступного дня. Це робить їх не смачними.

Вистачить кілька хвилин.

Дуже смачно! Ця запіканка з картоплі стане вашою улюбленою вечерею

четвер, 16 травень 2024, 18:07

Смачно нагодувати родину — це завдання із зірочкою. Кожен день хочеться щось іншого та нового. Картопля є одним із найулюбленіших коренеплодів, які запікають, варять, смажать. Пропонуємо вам ще один варіант страви для вечері, які вийде ніжним та аромат...

А ви це знали? Навіщо кидати в бульйон кубик льоду

четвер, 16 травень 2024, 17:07

Іноді професійні кулінари роблять дії, які здаються нам, кухарям-аматорам дивними. Один із найяскравіших прикладів – це використання льоду при приготуванні бульйону. Перед закипанням відвару деякі кухарі відправляють у каструлю кубик льоду. Недосвідчен...