Смажена картопля є однією з найулюбленіших страв, проте далеко не завжди вона виходить смачною. Іноді смак псує надмірна кількість олії, часом частина картоплі залишається сирою, тоді як решта майже підгоріла, передають Патріоти України.
Всі ці промахи трапляються лише тому, що ми забуваємо про важливі правила приготування цієї страви.
Які помилки допускаються найчастіше:
1.Сорт овочів.
Є види картоплі, які краще підходять лише для варіння. До того ж, не варто смажити і молоду картоплю.
2.Волога.
Багато хто робить цю помилку: відправляють овоч смажитись практично відразу. Не варто забувати про те, що важливо спершу видалити зайву рідину за допомогою паперового рушника.
3.Сковорідка.
Не всякий посуд підходить саме для смаження картоплі. Найкращим варіантом вважається сковорідка із чавуну з класичним товстим дном.
4.Температура.
Сковорідку необхідно попередньо прогріти, до достатньо високої температури. А ось смажити можна як на вершковому, так і оливковому маслі. Перший варіант виходить найсмачнішим, але не корисним.
5.Кількість.
Не варто смажити велику кількість картоплі із запасом: такий підхід заважає якісній прожарці. Найкраще готувати лише на один раз: тонкий шар овочів дозволить картоплі стати смачною.
Захворюваність на рак серед людей віком до 50 років стрімко зростає в усьому світі. Існує три фактори, які можуть суттєво підвищувати ризик розвитку онкології в молодому віці, передають Патріоти України з посиланням на сайт Cancer research UK. Аналіз ...
Смажена, запечена, відварена – курка смакує майже кожному. Проте, перш ніж відправити її до духовки чи на сковорідку, більшість із нас робить одну поширену помилку, яка, на перший погляд, здається логічною та навіть гігієнічною. Чи треба мити курку пер...