Не робіть так! ТОП-5 помилок, які більшість господинь допускають при смаженні картоплі

Смажена картопля є однією з найулюбленіших страв, проте далеко не завжди вона виходить смачною. Іноді смак псує надмірна кількість олії, часом частина картоплі залишається сирою, тоді як решта майже підгоріла, передають Патріоти України.

Подробиці

Всі ці промахи трапляються лише тому, що ми забуваємо про важливі правила приготування цієї страви.

Які помилки допускаються найчастіше:

1.Сорт овочів.

Є види картоплі, які краще підходять лише для варіння. До того ж, не варто смажити і молоду картоплю.

2.Волога.

Багато хто робить цю помилку: відправляють овоч смажитись практично відразу. Не варто забувати про те, що важливо спершу видалити зайву рідину за допомогою паперового рушника.

3.Сковорідка.

Не всякий посуд підходить саме для смаження картоплі. Найкращим варіантом вважається сковорідка із чавуну з класичним товстим дном.

4.Температура.

Сковорідку необхідно попередньо прогріти, до достатньо високої температури. А ось смажити можна як на вершковому, так і оливковому маслі. Перший варіант виходить найсмачнішим, але не корисним.

5.Кількість.

Не варто смажити велику кількість картоплі із запасом: такий підхід заважає якісній прожарці. Найкраще готувати лише на один раз: тонкий шар овочів дозволить картоплі стати смачною.

Є секрети! Як правильно зберігати холодець, аби був свіжим та смачним якомога довше

неділя, 28 грудень 2025, 18:12

Холодець - одна з найулюбленіших традиційних страв, особливо у святковий період, тому його зазвичай готують у великій кількості. Однак він може швидко втратити смак і зіпсуватися, якщо зберігати його неправильно. Професійні кухарі розкрили кілька своїх...

Не ігноруйте заборон! Які ліки не можна вживати після закінчення терміну придатності

неділя, 28 грудень 2025, 17:45

Після закінчення терміну придатності більшість ліків втрачають свою ефективність. Крім того, використання протермінованих життєво важливих медикаментів (наприклад, інсуліну, нітрогліцерину, антигістаміну) може бути небезпечним для здоров’я і життя, пер...