Не робіть так! ТОП-5 помилок, які більшість господинь допускають при смаженні картоплі

Смажена картопля є однією з найулюбленіших страв, проте далеко не завжди вона виходить смачною. Іноді смак псує надмірна кількість олії, часом частина картоплі залишається сирою, тоді як решта майже підгоріла, передають Патріоти України.

Подробиці

Всі ці промахи трапляються лише тому, що ми забуваємо про важливі правила приготування цієї страви.

Які помилки допускаються найчастіше:

1.Сорт овочів.

Є види картоплі, які краще підходять лише для варіння. До того ж, не варто смажити і молоду картоплю.

2.Волога.

Багато хто робить цю помилку: відправляють овоч смажитись практично відразу. Не варто забувати про те, що важливо спершу видалити зайву рідину за допомогою паперового рушника.

3.Сковорідка.

Не всякий посуд підходить саме для смаження картоплі. Найкращим варіантом вважається сковорідка із чавуну з класичним товстим дном.

4.Температура.

Сковорідку необхідно попередньо прогріти, до достатньо високої температури. А ось смажити можна як на вершковому, так і оливковому маслі. Перший варіант виходить найсмачнішим, але не корисним.

5.Кількість.

Не варто смажити велику кількість картоплі із запасом: такий підхід заважає якісній прожарці. Найкраще готувати лише на один раз: тонкий шар овочів дозволить картоплі стати смачною.

Приманка для дошкульного паразита: Чому в теплу пору року не можна лягати в ліжко з мокрим волоссям

вівторок, 30 квітень 2024, 5:40

Експерти сну детально пояснили, що буде, якщо лягати спати з мокрим волоссям, пише Happy Beds. . Тепле й вологе середовище може стати ідеальним місцем для розмноження кліщів. В узголів'ї ліжка також можуть мешкати клопи та різноманітні бактерії. . Ко...

А ви це знали? Чи потрібно готувати картоплю під кришкою - досвідчені господині розкрили "секрет"

вівторок, 30 квітень 2024, 0:12

При приготуванні картоплі багато хто сумнівається щодо необхідності використовувати кришку, передають Патріоти України. Використання кришки залежить від страви, яку ви вирішили готувати. За якого способу приготування картоплі необхідно використовувати ...