Не робіть так! ТОП-5 помилок, які допускають господині при приготуванні плову

Наявність рису, м’яса, спецій і бажання ще не означає, що є всі шанси приготувати смачний плов. Часто під виглядом плову кулінари підносять рисову кашу з овочами і спеціями, але кожен, хто хоч раз пробував справжню страву узбецької кухні, може виділити підробку. Ми розповімо, як приготувати смачний плов, передають Патріоти України.

Подробиці

  • По-перше, потрібно купити правильний рис. Наприклад, крупи округлої форми для цієї страви не підходять. Правильно буде використовувати рис витягнутої форми або із зазначенням на упаковці «для плову».
  • По-друге, потрібно знати, на чому готувати. Отримати справжній баранячий жир буде проблематично. Тому подбайте хоча б про хорошу соняшникову олію.
  • По-третє, не потрібно економити на м’ясі. Краще зробити вибір на користь баранини або яловичини. Але якщо ви збираєтеся готувати плов без забобонів, то підійде і свинина, і курка.
  • По-четверте, важливо дотримуватися пропорції. На 1 кілограм рису потрібно взяти точно таку ж кількість м’яса, 600 грам моркви і 300 грам цибулі.
  • По-п’яте, спеції помітно виділяють плов серед всіх злаків з наявністю м’яса. Тому обов’язково купуйте кмин і шафран. Інші кулінарні фантазії тільки відкладуть успіх затії.

І, нарешті, часник надає страві пікантність тільки тоді, коли він готується в плові у вигляді цілих зубчиків.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...