Не робіть так! ТОП-5 помилок, які можуть зіпсувати волосся

Що може бути простіше, за миття голови? Однак, навіть таке елементарне завдання, що є частиною рутини абсолютно всіх людей, може виконуватись із суттєвими помилками, які погіршують стан вашого волосся, передають Патріоти України.

Стилісти та дерматологи зазначають, що пошкодити волосся можна навіть не знавши про це або під час застосування доглядових засобів. В Eat This, Not That! поділились такими помилками та розповіли, чому вони небезпечні для щоденного догляду.

Занадто часто миєте голову

Щоб волосся залишалося здоровим та блискучим, не мийте його занадто часто. Часте миття може висушити шкіру голови та змусити її виробляти більше шкірного сала, що може призвести до сухості волосся. Замість цього, мийте волосся лише тоді, коли це необхідно, щоб не позбавляти його природних олій.

Не застосовуєте кондиціонер

Користуйтесь кондиціонером, якщо не хочете, щоб волосся було ламким та тьмяним. Без нього волосся стане більш кучерявим, схильним до ламання та його буде важче розчісувати. Крім того, якщо ви нехтуєте такими доглядовими засобами, це також може призвести до сухості та розщеплення волосся. Пам’ятайте, що хоча кондиціонер може здаватися обтяжливим, він захищає волосся від пошкоджень та полегшує догляд за ним.

Миєте у занадто гарячій воді

Гарячий душ може пошкодити волосся, оскільки гаряча вода відкриває кутикулу та може призвести до втрати протеїнів та зволоження. Це призводить до ослаблення волосся та тьмяності кольору. Крім того, відкриті кутикули можуть зробити волосся кучерявим, а тому спробуйте використовувати теплу воду для збереження здоров'я волосся.

Не розчісуєте волосся перед душем

Перед миттям волосся розчісуйте його, щоб полегшити видалення бруду. Це дозволить розв’язати заплутане волосся та позбутись вузлів, які можуть заважати під час миття. Це також допоможе легше змити накопичені забруднення та жир.

Погано змиваєте волосся

Якщо ви користуєтеся душовими лійками, що імітують дощ, врахуйте, що такий потік води може повністю не змити кондиціонер. Це може призвести до залишків продукту на волоссі, а тому важливо ретельно полоскати волосся та не поспішати скоріше покинути ванну кімнату.

Дачникам на замітку! Коли копати картоплю 2024 року, щоб добре збереглася: найкращі дати

середа, 14 серпень 2024, 22:00

Коли і як цього року копати картоплю: поради та дати за місячним календарем, передають Патріоти України. Термін початку викопування картоплі залежить від багатьох факторів. Зокрема, від сорту, погоди, часу посадки, догляду тощо. Ранні сорти картоплі дл...

Не робіть помилок! Названо посуд, який в жодному разі не можна мити в посудомийній машині

середа, 14 серпень 2024, 21:45

Ці 15 видів посуду в жодному разі не можна класти в посудомийну машину. Ретельно вивчіть перелік, щоб нічого не зіпсувати, передають Патріоти України. Багато українців вже не може уявити своє життя без посудомийної машини. Однак, слід запам'ятати, що д...