Не робіть так! ТОП-5 помилок, які роблять пиріжки сухими

Домашня випічка подобається всім. Досить часто господині готують пиріжки до приходу гостей чи чаювання у компанії домочадців, передають Патріоти України.

Приготувати таку страву можна просто та швидко. Але далеко не всі можуть похвалитися ідеальним смаком чи текстурою. Зазвичай кулінари-початківці допускають 5 помилок, які гублять все частування.

Чому пиріжки сухі

Насамперед треба звернути увагу на кількість інгредієнтів для тіста. Тут треба чітко слідувати рецепту.

Деяким може здатися, що для більш еластичного тіста слід взяти більше яєць. Це велика помилка. У результаті блюдо вийде твердим та сухим.

Крім того, треба просіяти борошно. Завдяки цьому маса буде повітрянішою.

Дуже важливо використовувати свіжі дріжджі високої якості. Це вплине на випічку та її текстуру. Після їх додавання тісто має настоятися та піднятися. Поспіх неприпустимий.

Також тісто не повинне липнути до рук. Тільки після того, як маса була добре вимішана, можна формувати пиріжки.

Справжній прорив! Нова дієта може знизити ризик деменції на 25% та уповільнити старіння

субота, 28 червень 2025, 18:05

Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...

Розставлено крапки над "і": Чи дійсно дерев’яні ложки небезпечно використовувати на кухні

субота, 28 червень 2025, 17:38

Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...