Не робіть так! ТОП-5 помилок у поливі фіалок, через які рослина точно зав’яне

Якщо дотримуватись простих правил догляду та поливу, то фіалки довго радуватимуть пишним цвітінням. Однак недосвідчені квітникарі можуть припускатися помилок, які негативно позначаються на стані рослин, передають Патріоти України.

Яких помилок варто уникати

Помилка 1

При поливі вода може потрапляти на суцвіття та листя. У результаті фіалка може почати загнивати. Тому краще акуратно використовувати лійку або занурювати вазон у воду, а залишки зливати та прибирати з листя за допомогою ватних дисків.

Помилка 2

Не варто поливати кімнатні квіти ввечері, оскільки в цей час зазвичай температура може знизитися. Коріння починає страждати від вологості та перепадів температур, та квіти вбирають при цьому менше вологи.

У холодну пору року ґрунт потрібно зрошувати тільки вдень, а в теплу пору року – вранці.

Помилка 3

Не можна поливати квіти холодною водою. Вона має бути кімнатної температури.

Помилка 4

Не варто використовувати свіжу воду з-під крана. Вона надто жорстка та з великою кількістю домішок.

Для поливу квітки потрібно використовувати відфільтровану або відстояну воду.

Помилка 5

З зволоженням не можна переборщувати, інакше рослина загине. Поливати фіалку в зимовий час слід тричі на тиждень, а влітку – один раз на два дні.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...