Не робіть так! ТОП-5 помилок у поливі фіалок, через які рослина точно зав’яне

Якщо дотримуватись простих правил догляду та поливу, то фіалки довго радуватимуть пишним цвітінням. Однак недосвідчені квітникарі можуть припускатися помилок, які негативно позначаються на стані рослин, передають Патріоти України.

Яких помилок варто уникати

Помилка 1

При поливі вода може потрапляти на суцвіття та листя. У результаті фіалка може почати загнивати. Тому краще акуратно використовувати лійку або занурювати вазон у воду, а залишки зливати та прибирати з листя за допомогою ватних дисків.

Помилка 2

Не варто поливати кімнатні квіти ввечері, оскільки в цей час зазвичай температура може знизитися. Коріння починає страждати від вологості та перепадів температур, та квіти вбирають при цьому менше вологи.

У холодну пору року ґрунт потрібно зрошувати тільки вдень, а в теплу пору року – вранці.

Помилка 3

Не можна поливати квіти холодною водою. Вона має бути кімнатної температури.

Помилка 4

Не варто використовувати свіжу воду з-під крана. Вона надто жорстка та з великою кількістю домішок.

Для поливу квітки потрібно використовувати відфільтровану або відстояну воду.

Помилка 5

З зволоженням не можна переборщувати, інакше рослина загине. Поливати фіалку в зимовий час слід тричі на тиждень, а влітку – один раз на два дні.

Треба лише кілька хвилин! Простий психологічний тест за картинкою розповість про вас усе

четвер, 25 квітень 2024, 16:14

Якщо ви хочете дізнатися більше про себе, пройдіть цей простий психологічний тест за картинкою. Подивіться на зображення і виберіть жінку найстаршого віку, передають Патріоти України. Деталі. Пам'ятайте, що значення має саме перше враження, тому довго ...

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...