Не робіть так! ТОП-9 найгірших харчових звичок, які завдають шкоди жіночому здоров’ю

Ваш стиль харчування та звички можуть впливати на здоров'я не менше, ніж те, що ви їсте. Зокрема, жінки часто зловживають нерегулярним прийом їжі або споживають недостатньо поживних речовин у раціоні, передають Патріоти України

Важливо навчитися підтримувати ситість протягом дня, уникати переїдання та прислуховуватись до свого організму. Від яких поганих звичок, що погіршують жіноче здоров’я слід відмовитись, розповіли в Eat This, Not That.

Їсти стоячи

Зайняті мами можуть стояти, доглядаючи за дітьми, але все ж таки варто сісти за стіл, щоб пообідати або перекусити. Їсти, сидячи за столом, допомагає краще усвідомлювати їжу. Крім того, важливо жувати їжу і робити паузи між кусками.

Харчування без плану

Коли ви відчуваєте голод, відкриття комори чи холодильника зазвичай призводить до споживання калорійних та непоживних продуктів. Натомість краще тримати під рукою корисні закуски, такі як нарізані овочі з хумусом чи гуакамоле, грецький йогурт або свіжі фрукти. Це допоможе зберегти енергію до наступного прийому їжі без зайвих калорій.

Не їсти те, що вам подобається

Зосередьтеся на потребах вашого організму, а не на тому, що "дозволено" дієтою. Існує ризик, що ви будете їсти більше, ігноруючи сигнали голоду. Прислухайтеся до свого тіла, робіть паузи під час їжі та перевіряйте, чи дійсно відчуваєте голод, перш ніж продовжити їсти.

Маркування їжі

Будь-яка їжа може бути частиною здорового раціону, якщо у вас немає алергії або певних захворювань. Не класифікуйте їжу як погану, щоб уникнути почуття провини та негативних думок про себе. Замість цього, обирайте поживні продукти та насолоджуйтесь улюбленими ласощами у помірній кількості.

Зловживаєте замінниками

Замінники їжі, такі як протеїнові коктейлі чи батончики, часто мають недостатньо калорій і поживних речовин для повноцінного прийому їжі. Краще використовувати їх як закуски. Пам’ятайте, що вони можуть призвести до надмірного голодування та переїдання. Крім того, вони витісняють справжню їжу, що забезпечує отримання важливих вітамінів та мінералів для вашого здоров’я.

Економія білка на сніданок

Щоб підтримувати м’язову масу з віком, важливо не пропускати білкові прийоми їжі. Ранковий прийом білка можна забезпечити, випиваючи склянку молока, вживаючи йогурт або додаючи горіхи та насіння до вівсянки. Крім того, вибір цільнозернових продуктів також збільшує кількість білка.

Забагато їжі на ніч

Не намагайтеся обмежувати себе під час сніданку, щоб компенсувати переїдання ввечері. Це може призвести до того, що ви пізніше з'їсте більше та відчуєте стрес перед сном. Спробуйте їсти повноцінно з ранку та протягом дня, щоб зменшити кількість їжі перед вечерею.

Тривале вживання вуглеводів

Вас може зацікавити:Що Трамп і Гарріс сказали про війну в Україні, Путіна і Зеленського: головні тези

Вас може зацікавити:"Хай заткнуться з тим "русскім Донбасом". Ніна Набока – про своє україномовне село на Донеччині, три шлюби та інтимні сцени в кіно

Низькокалорійні дієти можуть порушити гормональний баланс у жінок, що призводить до нерегулярних менструацій і можливого безпліддя. Крім того, постійне обмеження калорій також може викликати втрату кісткової маси. Пам’ятайте, що короткострокові дієти, такі як кето, можуть бути ефективними, але довготривале обмеження вуглеводів може бути шкідливе для здоров’я.

Перекуси замість повноцінного прийому їжі

Іноді може здаватися, що закуски замість обіду – це зручно та ефективно. Однак, часті перекуси можуть призвести до стресу і коливань рівня цукру в крові. Щоб відчувати себе ситим і уникнути постійного відчуття голоду, намагайтеся їсти повноцінні страви.

Які ворота дешевше відкатні або розпашні

середа, 11 вересень 2024, 12:43

Які ворота бюджетніші відкатні чи розпашні. Чому варто обрати розпашні ворота, а чому відкатні. Переваги кожного типу воріт. Вуличні ворота бувають двох найбільш розповсюджених типів: відкатні та розпашні. Розпашні складаються з двох стулок, які відкри...

А ви це знали? Як алкоголь впливає на імунну систему

середа, 11 вересень 2024, 12:03

Якщо ви часто завершуєте день з келихом вина або віскі, пам'ятайте про ризики для вашого здоров’я. Надмірне споживання алкоголю може послабити імунну систему та викликати неприємні наслідки для вашого повсякденного життя, передають Патріоти України. Об...