Не робіть так! Три помилки зіпсують якість смаженої картоплі

Для того щоб порадувати сім’ю чудовою картоплею, варто спочатку навчитися її готувати так, як це роблять у ресторанах. У кухарів гарнір завжди виходить відмінної якості. Спочатку у коренеплоду схоплюється скоринка, яка дозволяє м’якоті вийти апетитною та м’якою. Які ж недоліки зіпсують популярну страву, передають Патріоти України.

Нерівномірна нарізка або великі шматки

У процесі смаження важливо, щоб кожен шматочок картоплі приготувався в один і той самий час. Якщо допустити різну нарізку, то термін готовності буде відрізнятися.

В результаті частина картоплі може просто пересмажитися.

Великий розмір часточок для смаження на сковороді не підходить. Висока ймовірність того, що під апетитною скоринкою на вас чекатиме сирий овоч.

Надлишок крохмалю

Якщо під час смаження ви помічали, що картопля злипається, через що починає ламатися, то причиною цього є крохмаль.

Його дуже просто позбутися.

Після шатківниці відправте картоплю в друшляк, увімкніть воду і промийте овоч.

Однак перед смаженням коренеплід варто просушити.

Пательня

Не варто готувати картоплю на холодному посуді. Спочатку прогрівається сковорода, потім олія. Тільки після цього можна викладати рівний шар картоплі для того, щоб страва вийшла смачною та апетитною.

Жирні плями та сірість? Простий трюк зробить скатертину як нову

четвер, 27 листопад 2025, 23:10

Біла скатертина - символ елегантності на столі, особливо перед святами. Але навіть найакуратніші тканини з часом жовтіють або сіріють. Добра новина: існують прості домашні методи, які повертають скатертині її первісну чистоту та свіжість, передають Пат...

Психологічний тест: Виберіть парасольку - вона розповість про ваш найбільший недолік

четвер, 27 листопад 2025, 18:43

Кожна особистість, якою би вона не була, має певні вади чи слабкості, про які не хоче зізнаватися навіть сама собі. Ці недоліки можуть ускладнювати стосунки, перешкоджати особистісному зростанню або заважати досягненню поставлених цілей, передають Патр...