Не робіть так! Ці помилки при засолюванні огірків зіпсують вашу закуску

При засолюванні огірків треба враховувати дуже багато нюансів, щоб консервація довго "стояла", а ви могли всю зиму насолоджуватися хрумкими й пряними овочами, передають Патріоти України.

Не замочувати огірки перед консервацією

Щоб овочі були пружними, їм треба дати постояти у холодній воді 4-8 годин. Тоді вони вийдуть хрумкими.

Огірки для консервування не того сорту або старі

Для консервування використовують молоді огірки з чорними голочками. Гладенькі огірки - салатний сорт, який не підійде для таких цілей. Цікаво, що огірки з білими голочками також не годяться для засолки.

Перерослі та з гіркістю огірки краще теж не беріть для засолювання.

Вода з-під крана

Солити огірки водою з-під крана не можна, якщо вона хлорована. Наберіть воду з колодязя, або ж купіть бутильовану.

Банки та кришки треба обов'язково стерилізувати

Якщо цього не робити, консервація може бути зіпсованою через бруд, який ймовірно був у продуктах. Крім того в брудній тарі після консервування утворюється пліснява, яка є дуже небезпечною для здоров’я людини.

А ви це знали? Чому не можна зберігати цибулю в холодильнику

п’ятниця, 25 квітень 2025, 11:36

Цибуля є обов'язковим інгредієнтом для супів, салатів, гарнірів та безліч інших страв. Але далеко не всі знають, як правильно її зберігати. Часто господині кладуть цибулю в холодильник, сподіваючись, що так вона довше залишиться свіжою. Насправді це п...

Варто знати всім! Як часто треба міняти наволочку, щоб мати здорову шкіру

п’ятниця, 25 квітень 2025, 10:57

Навіть найвишуканіший крем не врятує шкіру обличчя, якщо щодня вона торкається брудної наволочки. М’яка на дотик, ароматна після прання тканина — це не лише елемент затишку, а й справжній охоронець краси та здоров’я. Однак наволочка здатна стати й воро...