Не робіть так! Ці помилки при засолюванні огірків зіпсують вашу закуску

При засолюванні огірків треба враховувати дуже багато нюансів, щоб консервація довго "стояла", а ви могли всю зиму насолоджуватися хрумкими й пряними овочами, передають Патріоти України.

Не замочувати огірки перед консервацією

Щоб овочі були пружними, їм треба дати постояти у холодній воді 4-8 годин. Тоді вони вийдуть хрумкими.

Огірки для консервування не того сорту або старі

Для консервування використовують молоді огірки з чорними голочками. Гладенькі огірки - салатний сорт, який не підійде для таких цілей. Цікаво, що огірки з білими голочками також не годяться для засолки.

Перерослі та з гіркістю огірки краще теж не беріть для засолювання.

Вода з-під крана

Солити огірки водою з-під крана не можна, якщо вона хлорована. Наберіть воду з колодязя, або ж купіть бутильовану.

Банки та кришки треба обов'язково стерилізувати

Якщо цього не робити, консервація може бути зіпсованою через бруд, який ймовірно був у продуктах. Крім того в брудній тарі після консервування утворюється пліснява, яка є дуже небезпечною для здоров’я людини.

Це така смакота! Соковита запіканка з куркою та броколі

середа, 10 грудень 2025, 13:08

Запіканки є популярною стравою в Україні. Фудблогерка nata.cooking розповіла, як приготувати запіканку з куркою та броколі, передають Патріоти України.

Це справді працює! Як видалити цвіль у ванній кімнаті і прибрати грибок

середа, 10 грудень 2025, 12:45

Поява грибка у ванній кімнаті - поширена проблема. Він псує вигляд приміщення та шкодить здоров’ю. Спори цвілі потрапляють у легені, викликають алергії, бронхіальні хвороби, проблеми з травленням і навіть онкологію. Особливо небезпечна чорна цвіль, яка...