Не робіть так! Ці помилки при засолюванні огірків зіпсують вашу закуску

При засолюванні огірків треба враховувати дуже багато нюансів, щоб консервація довго "стояла", а ви могли всю зиму насолоджуватися хрумкими й пряними овочами, передають Патріоти України.

Не замочувати огірки перед консервацією

Щоб овочі були пружними, їм треба дати постояти у холодній воді 4-8 годин. Тоді вони вийдуть хрумкими.

Огірки для консервування не того сорту або старі

Для консервування використовують молоді огірки з чорними голочками. Гладенькі огірки - салатний сорт, який не підійде для таких цілей. Цікаво, що огірки з білими голочками також не годяться для засолки.

Перерослі та з гіркістю огірки краще теж не беріть для засолювання.

Вода з-під крана

Солити огірки водою з-під крана не можна, якщо вона хлорована. Наберіть воду з колодязя, або ж купіть бутильовану.

Банки та кришки треба обов'язково стерилізувати

Якщо цього не робити, консервація може бути зіпсованою через бруд, який ймовірно був у продуктах. Крім того в брудній тарі після консервування утворюється пліснява, яка є дуже небезпечною для здоров’я людини.

Виберіть один символ - і дізнайтеся свою найбільшу слабкість

п’ятниця, 19 грудень 2025, 11:12

Кожна людина має як сильні сторони, так і вразливі місця. Інколи ми їх усвідомлюємо, а інколи - ні. Цей простий психологічний тест допоможе зазирнути у вашу тіньову сторону, передають Патріоти України. Подивіться на сім символів і інтуїтивно виберіть о...

Все просто! Як швидко почистити засалені рукави й комір пуховика без прання

п’ятниця, 19 грудень 2025, 10:45

Пуховики - необхідна взимку річ і невід'ємна частина зимового гардероба. Але іноді, оглядаючи пуховик перед початком сезону холодів, можна виявити, що він уже брудний - особливо на рукавах і комірі Втім, це зовсім не дивно, адже саме в тих місцях шкіра...