Не робіть так! Ця помилка з кухонними рушниками призводить до появи плісняви, мікробів і смороду

Кухонним рушникам дістається багато роботи. Ними сушать посуд після миття і витирають руки, протирають плями на столі та збирають пролиту рідину з плити. У результаті на текстилі опиняється чимало мікробів, які починають швидко розмножуватись у вологому середовищі, передають Патріоти України.

Якщо ви думаєте, що звичайного прання достатньо, щоби впоратись із цими мікроорганізмами і забезпечити рушникам гігієнічну чистоту, то ви помиляєтесь.

Не кладіть вологі рушники у прання

Насамперед візьміть за звичку ніколи не кидати кухонні рушники у кошик для брудної білизни, поки вони ще вологі. У деяких домах такі кошики можуть стояти і тиждень, і 10 днів. За цей час в рушниках розвинеться чимало бактерій, які можуть перекинутись і на інші речі. Все через вогкість і тепло у кошику. В результаті навіть після прання ваші речі будуть мати неприємний затхлий запах, який важко відіпрати. В гіршому разі може навіть розвинутись цвіль.

Тому завжди давайте кухонним рушникам висохнути, перш ніж кидати їх у кошик для білизни. Повісьте річ, якій час у пралку, на окремий гачок або на ручку духовки і дочекайтесь, поки вона стане повністю сухою. Якщо маєте змогу, тримайте їх окремо від решти брудної білизни. Але, якщо рушник встиг повністю висохнути, це вже не так критично.

Періть у гарячій воді

Всі речі, які контактують із бактеріями і потенційно можуть бути заражені пліснявими грибами, потрібно прати за високої температури. Так, вони швидше виходитимуть з ладу через такий догляд, але кухонні рушники – не декоративний текстиль, а функціональний, їх в принципі потрібно часто змінювати. Також за бажання ви можете під час прання додавати спеціальні дезінфікуючі засоби. Подібна пересторога зайвою не буде. І, звісно, не забувайте ще раз повністю просушити рушники перед тим, як скласти їх на зберігання. Якщо ви їх попередньо ще й попрасуєте, це тільки додасть вам упевненості, що рушники справді гігієнічні і не містять ніяких мікроорганізмів.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...