Варені яйця - одна з найпопулярніших страв на сніданок. Крім того, це один із найпоширеніших компонентів для салатів. Щоб цей продукт приніс організму тільки користь, приготувати його потрібно правильно, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
В одному яйці в середньому містяться:
Блогер у Tik-Tok під ніком LifeTipSing назвав найпоширенішу і найпростішу помилку під час варіння яєць. Як виявилося, вона пов'язана з температурою. Дуже багато хто під час варіння кидає яйця вже після того, як вода закипіла. Якщо зварити продукт таким чином, яйця злегка позеленіють.
Виявилося, що такий ефект дає сульфід заліза. Тож поїдання таких яєць загрожує ентеритом — запаленням у ділянці тонкого кишківника.
З цієї причини яйця потрібно класти в холодну воду, попередньо посоливши її. Потім потрібно почекати приблизно 8 хвилин, а після вимкнення треба потримати в цій же воді ще 5 хвилин. Тільки після цього яйця можна перемістити в холодну воду.
Визначити, чи правильно приготоване яйце і, чи безпечне воно для здоров'я, можна за кольором жовтка: він має бути оранжево-жовтим.
Про вимоги до вивезення валюти для українців, розповіли у Державній митній службі. Яку суму можна перевозити через кордон і як це правильно робити – читайте в матеріалі, передають Патріоти України. Якщо ви письмово не декларуєте в митному органі кошти,...
Якщо ви помітили у когось очевидні ознаки інсульту, наприклад, осипле обличчя або труднощі з мовою, потрібно діяти швидко. Використовуйте абревіатуру FAST, щоб перевірити симптоми і негайно зателефонувати в екстрену службу, якщо вони є, передають Патрі...