Варені яйця - одна з найпопулярніших страв на сніданок. Крім того, це один із найпоширеніших компонентів для салатів. Щоб цей продукт приніс організму тільки користь, приготувати його потрібно правильно, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
В одному яйці в середньому містяться:
Блогер у Tik-Tok під ніком LifeTipSing назвав найпоширенішу і найпростішу помилку під час варіння яєць. Як виявилося, вона пов'язана з температурою. Дуже багато хто під час варіння кидає яйця вже після того, як вода закипіла. Якщо зварити продукт таким чином, яйця злегка позеленіють.
Виявилося, що такий ефект дає сульфід заліза. Тож поїдання таких яєць загрожує ентеритом — запаленням у ділянці тонкого кишківника.
З цієї причини яйця потрібно класти в холодну воду, попередньо посоливши її. Потім потрібно почекати приблизно 8 хвилин, а після вимкнення треба потримати в цій же воді ще 5 хвилин. Тільки після цього яйця можна перемістити в холодну воду.
Визначити, чи правильно приготоване яйце і, чи безпечне воно для здоров'я, можна за кольором жовтка: він має бути оранжево-жовтим.
Не кожна господиня назве смажену свинячу печінку своєю фірмовою стравою, оскільки цей продукт далеко не завжди виходить смачним. За відсутності досвіду приготування, печінка не тільки може гірчити, а й виходить надмірно жорсткою, що псує все враження п...
Їжа впливає на роботу мозку, підтримуючи або погіршуючи пам’ять та когнітивні функції. Зокрема, додавання до раціону ягід журавлини може сприяти збереженню гостроти розуму та підтримки мозку у зрілому віці, передають Патріоти України. Про це свідчить д...