Не робіть так! Вчені назвали щоденну звичку, яка погіршує роботу серця

Вчені зі США спробували з'ясувати, як правильно спати, щоб бути здоровими, передають Патріоти України.

На сайті Pharmacy Times повідомляється, що відсутність регулярного нічного відпочинку погано впливає на роботу серця, а також може стати причиною виникнення атеросклерозу. Авторкою дослідження виступила Келсі Фулл, доцентка відділення епідеміології у Вандербільті, яка зазначила, що це вперше вчені змогли довести зв'язок між атеросклерозом та недостатньою тривалістю сну.

В дослідженні взяли участь дві тисячі пацієнтів віком від 45 до 84 років, які не мали жодного серцево-судинного захворювання. Всі вони носили спеціальні наручні пристрої, які визначали тривалість неспання та сну. Також пацієнти заповняли щоденники та взяли участь в одному нічному дослідженні, під час якого вчені вимірювали фази сну, дихання, частоту серцевих скорочень, час пробудження й засинання.

Завдяки дослідженню було виявлено, що люди з нерегулярною тривалістю сну мають більшу схильність до розвитку атеросклерозу (утворення на стінках артерій бляшок). Своєю чергою хвороба призводить до звужування артерій, блокується приток крові, поживних речовин і кисню до органів.

Якщо різниця тривалості сну становить понад дві години на тиждень, на 12% збільшується ймовірність утворення у людини каротидних бляшок. Також збільшується і ймовірність звуження периферичних артерій.

Дізнайтесь про себе більше! Яка рука видає ризикових людей, а яка - перфекціоністів

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:13

Руки можуть розповісти чимало цікавої інформації про свого власника, тому догляд за ними є просто вкрай необхідним протягом усіх чотирьох сезонів року. Вони слугують своєрідним показником стану здоров'я, краси та навіть рис характеру. Так, саме про ост...

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...