Не робіть так! Від шерсті до "бензинових плям": ТОП-5 речей, які можуть зламати пральну машинку під час прання

Ми звикли, що пральна машина завжди є нашою помічницею для повернення чистоти різноманітним речам - від делікатної білизни до великих пледів і навіть спортивного взуття, передають Патріоти України.

І наша впевненість у своїй помічниці така велика, що часто ми навіть не задумуємося, чи можна кидати ту чи іншу річ у барабан машинки. Проте насправді не всі речі можна прати таким чином – деякі з них можуть зіпсуватися самі, призвести до поломки у машинці або навіть стати причиною пожежі.

Щоб не зіпсувати пральну машину, потрібно знати перелік речей, які заборонено у ній прати. В іншому ж разі ці речі можуть пошкодити пральну машину, і не факт, що її можна буде швидко відремонтувати після такого "випробування".

1. Одяг з великою кількістю шерсті

Якщо ваша кішка, собака або інша домашня улюблениця постійно залишає шерсть на вашому одязі та інших речах у домі, перед пранням потрібно очищувати все, що збираєтеся кинути у пральну машину, за допомогою спеціального ролика.

В іншому разі шерсть рівномірно розподілиться по іншому одязі та барабані, після чого може "забити" фільтр машинки. Повірте, на усунення такої проблеми знадобиться набагато більше часу, ніж ви витратили б на елементарне очищення одягу від такого "сліду" вашої домашньої тваринки.

2. Речі з пайєтками або камінням

Не секрет, що на багатьох речах такі штучні прикраси можуть бути погано закріплені. Тому під час прання вони можуть відірватися і пошкодити пральну машину. Тим більше це стосується пайєток і каміння, які кріпляться клеєм.

3. Дрібні предмети

Не можна прати у пральній машинці речі, які за розміром менші за рукавичку. Тому перед пранням варто ретельно перевіряти кишені у всіх речей, щоб там випадково не завалялися монети або інші дрібні речі.

Також варто звернути увагу на бюстгальтери з кіточками. Якщо білизна порветься і кісточки випадуть, вони можуть завдати шкоди пральній машині. Тому такі речі краще прати у спеціальних мішечках чи вручну, або ж перед пранням у машинці виймати з бюстгальтера кісточки, якщо це можливо.

4. Одяг з плямами від бензину

Одяг, на якому залишилися плями від бензину або іншої легкозаймистої речовини, не можна прати у пральній машині. Під час прання ця речовина може загорітися, що стане причиною пожежі. Перед тим, як класти цю річ у машинку, пляму потрібно спробувати вивести вручну.

5. Водонепроникний одяг

Такий одяг під час прання утримує воду в барабані. Тому після прання машинка може віджати не всю воду, і коли почнеться полоскання одягу, в барабані буде набагато більше рідини від необхідної кількості. У результаті машинка може зламатися. Ще одна небезпека – таким чином можна затопити квартиру.

Діти оцінять! Як приготувати повітряний десерт з шоколаду та молока

субота, 18 травень 2024, 17:12

Не дивуйтеся, але з двох інгредієнтів дійсно можна приготувати дуже смачний десерт. Хтось може сказати, що шоколад вже й сам по собі є десертом. Так, звичайно, але нова форма цікавить також. Отже, читайте простий до геніальності рецепт десерту. Вам пот...

Гості пальчики оближуть! Неймовірний рецепт запеченої качки

субота, 18 травень 2024, 12:15

Запечена качка вже давно перестала бути святковою стравою. Її часто готують на вечерю або на недільний обід із родиною чи друзями. І звичайно, хочеться, щоб вона була м’яка, ароматна, танула у роті. За цим рецептом вона буде саме такою. Качку потрібно ...