Не робіть це у жодному разі! Ці 3 помилки можуть зіпсувати ваші перші страви

Перші страви - необхідний елемент традиційної кухні. Смачні і корисні супи, овочеві та фруктові, гарячі і холодні, пісні і на м'ясному бульйоні - значно урізноманітнюють сезонне меню і не обмежують фантазію кулінара. Щоб уникнути поширених помилок під час приготування супів, важливо дотримуватися певних правил, інформує Ukr.Media. передають Патріоти України.

Форма нарізки і порядок закладання продуктів

Безумовно, не менше ніж смакові якості, у кулінарії є важливою й естетика страви. Гарно нарізані овочі виграшно підкреслять оригінальність страви, але важливо пам'ятати про те, що за смаковими якостями овочі у формі кубиків, соломки або натерті відрізняються.

Тому слід уважно ставитися до рекомендацій у рецептах. Порядок викладання овочів, м'яса, макаронних виробів і круп у суп теж дуже важливий. Якщо не дотримуватися його, замість страви з гармонійним смаком зрештою можна отримати бульйон з недовареними або перевареними фрагментами. Щоб страва готувалася рівномірно, потрібно уникати сильного кипіння, вчасно зменшивши потужність конфорки.

Додавання солі і спецій

Кращий спосіб пересолити суп — солити страву на усіх етапах приготування: під час закладання м'яса, овочів, ну і наприкінці варіння теж. Тут хитрість полягає у тому, що мало проварені інгредієнти погано вбирають сіль. Ідеальний момент для підсолювання — за 10-15 хвилин до готовності. Тоді ж слід додавати й інші спеції.

Супи на молочній основі

Тут усе просто — молоко і молочні продукти мають бути свіжими. Це не лише попередить небажані наслідки для травлення, але й не дасть зіпсувати страву під час повторної подачі. Знову ж таки, молокопродукти не полюбляють повторного розігріву.

Перевірте себе! Слон чи руки - що ви побачили першим? Тест і його розшифровка

субота, 6 грудень 2025, 19:10

Оптична ілюзія обіцяє за лічені секунди розповісти про ваш рівень готовності до ризику в житті. Зображення містить лише два основні елементи - слона та дві людські долоні, але те, що ви побачите першим, нібито вказує на глибоко приховані риси характеру...

Протеїнова кава - тренд чи небезпечна звичка? Лікарі назвали тих, кому напій може нашкодити

субота, 6 грудень 2025, 18:45

Протеїнова кава, або “профі”, з TikTok-тренду перетворилася на глобальне явище й увійшла в меню великих мереж на кшталт Starbucks та Peet’s Coffee. За оцінками аналітиків, світовий ринок цього напою зросте з $4,5 млрд у 2024 році до майже $15 млрд у 20...