Не робіть цю помилку! Що буде, якщо заправляти повний бак у машині

Практично всі, у кого є авто, в обов'язковому порядку заправляються паливом на заправках, звичайно ж, за винятком власників електромобілів. Тому водіям обов'язково треба бути в курсі про те, чи можна на заправці залити повний бак. Відповідь на важливе питання . дізнайтеся в матеріалі, передають Патріоти України.

Чому не можна наливати повний бак бензину - просте пояснення

На перший погляд може здаватися, що простіше завжди заливати бак автомобіля паливом до повного, щоб заощадити час на візитах на заправки. Але насправді ж питання, скільки можна залити в бензобак, має трохи іншу відповідь. Зараз в бензобаках автомобілів існує спеціальна вентиляційна система. І якщо повністю заправити бак, то її робота порушиться.

В системі бака передбачено пару клапанів. Один з них перешкоджає розливу палива після аварії, якщо автомобіль перекинувся. Інший клапан, що знаходиться біля патрубка для заливу, відповідає за подачу повітря в бак, щоб там не було зниженого тиску. У тому випадку, якщо машина заправлена до повного, функціонування вентиляції буде порушено, і почнеться витікання палива через трубки дренажу.

Навряд чи ви це помітите, оскільки ці трубки розташовані біля заднього крила автомобіля. Паливо буде потрапляти на ходову і проводку автомобіля, а в салоні з'явиться сильний і різкий аромат бензину. Крім того, якщо не закрутити кришку бака щільно, то паливо буде вихлюпуватися з нього.

Чи можна заправляти повний бак в спеку - важливо знати

У жарку погоду не рекомендується заливати бак під зав'язку або займатися його дозаполнением після припинення подачі палива заправним пістолетом. Відповідь криється в елементарній фізиці: під час нагрівання бензин або дизельне паливо починають розширюватися і можуть витікати, якщо кришка паливної горловини несправна або недостатньо щільно закручена.

Тепер, коли ви знаєте, чому не можна заправлятися до повного бака, можете сміливо користуватися автомобілем, не порушуючи це просте правило.

Джерело: УНІАН

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...