Не робіть цю помилку! У якій воді потрібно варити картоплю - холодній чи гарячій

Відправляючи картоплю в воду, мало хто замислюється про оптимальну температуру. Звичайно, якщо кинути картоплю в холодну або киплячу воду — вона буде приготовлена, передають Патріоти України.

Питання тільки в вітамінах, які збережуться.

Тому варто розібратися, яка температура води є оптимальною для варіння.

Картопля в мундирі

Картоплю в мундирі обов'язково потрібно класти в холодну воду. А річ у тім, що в холодній воді крохмаль розчиняється, а в гарячій утворюється спеціальний склад.

Також зберігається шкірка, тому в подальшому її буде простіше очистити.

Яку воду використовує багато хто

Як показує практика, більшість людей додають картоплю в киплячу воду. Картопля в цьому випадку виходить смачніша, але, якщо робити порівняння, особливої різниці ніхто не помітить.

Звичайно, якщо картопля нарізана кубиками, її варто класти тільки в киплячу воду.

Яка кількість води необхідна

Багато людей припускаються помилок, коли підбирають кількість води. Досить, щоб вона покривала картоплю на 1-2 сантиметри.

Картоплю потрібно варити на невеликому вогні. Якщо в процесі приготування вода почне википати, нічого хорошого чекати не слід.

Це варто знати! ТОП-5 продуктів, які не можна розігрівати в мікрохвильовій печі

субота, 20 квітень 2024, 12:15

Добре, якщо на кухні є мікрохвильова піч. За допомогою цього пристрою можна швидко розігріти їжу, що остигнула. Однак відправляти в мікрохвильову піч можна далеко не всі продукти харчування, передають Патріоти України. На жаль, мало хто з кулінарів зн...

ТОП-5 помилок у зберіганні та приготуванні м’яса, які допускають майже всі господині

субота, 20 квітень 2024, 11:15

М’ясо є дорогим продуктом, який, на жаль, дуже легко зіпсувати неправильним приготуванням або зберіганням. У результаті м’ясо може повністю втратити свої унікальні смакові якості, а то й зовсім пропасти, передають Патріоти України. 1.Заморожувати цілі...