Не робіть цього, коли міряєте тиск: ТОП-3 головних помилки

Артеріальний тиск показує, наскільки добре функціонує серцево-судинна система організму. Вимірюється він за допомогою тонометрів. Найбільш правильним зараз вважається показник артеріального тиску у дорослих до 130-139/85-89 мм рт. ст, передають Патріоти України.

Що не можна робити перед вимірюванням тиску - важливі поради

Для отримання найбільш вірного результату, важливо запам'ятати, які помилки не можна робити під час вимірювання артеріального тиску і перед процедурою.

Лікарі категорично забороняють:

  • використовувати очні і назальні краплі (якщо користувалися, потрібно почекати мінімум дві години);
  • пити міцну каву або чай, їсти, вживати спиртні напої або курити (повинно пройти не менше півгодини після всього цього перед вимірюванням);
  • піддавати організм фізичним навантаженням (за 15 хвилин до процедури необхідно максимально розслабитися, посидіти або полежати).

Також запам'ятайте, що найкраще артеріальний тиск вимірювати у положенні сидячи. Причина, чому не можна міряти тиск стоячи, дуже проста. У такому положенні є ризик, що показник буде спотворений.

Неминуче максимально виключити будь-які зовнішні подразники, наприклад, вимкнути комп'ютер, телевізор, гучну музику. Під час процедури не можна розмовляти і рухатися.

Як міряти тиск - прості правила

Є два типи тонометрів - механічний і електронний (або автоматичний). Другий - більш сучасний і зручний.

Механічний тонометр. Цей вид вимірювача надівається на руку приблизно на два сантиметри вище від згину ліктя. При цьому, для прослуховування серцебиття, мембрана фонендоскопа поміщається у сам вигин. Коли ці приготування зроблені, потрібно перекрити клапан груші і стискати її, таким чином наповнюючи повітрям манжету. Після цього клапан груші необхідно поступово послаблювати, плавно випускаючи повітря і отримуючи результат вимірювання.

Електронний тонометр. Цей вид вимірювача також надівається на руку або на зап'ястя. Альтернативний варіант - як і у випадку з механічним тонометром, - на два сантиметри вище від згину ліктя. Одягнувши манжету, посидьте спокійно 2-3 хвилини і натисніть на кнопку. Далі прилад все зробить сам і покаже результат вимірювання.

А ви це знали? Як назвати подружку гарним українським словом

четвер, 25 квітень 2024, 11:22

Це слово походить з латинської мови, зокрема, від лексеми "колегіум", що означає "товариство, спільна служба, співробітництво", передають Патріоти України. Українська мова має надзвичайно багато цікавих слів, просто про них мало хто знає. Щоб збагатити...

Це здивує! Тест у картинці визначить, ким ви були в минулому житті

четвер, 25 квітень 2024, 11:12

У багатьох релігіях існують переконання, що людина приходить в цей світ знову і знову у новому тілі. Якщо ви вірите що життя дається не один раз, пропонуємо пройти цей тест, передають Патріоти України. Виберіть картинку, не замислюючись та не витрачаюч...