Не ризикуйте! Чому потрібно завжди мати дві губки на кухні

Зазвичай ми використовуємо для миття посуду одну мочалку. Помили тарілки, прибори та каструлі, а потім швиденько залишками піни протерли мийку, передають Патріоти України.

Блогерка, яка веде Instagram-акаунт з порадами про прибирання TheCleaningChannel, стверджує, що це велика помилка. На кухні обов’язково мати дві губки: одну – для посуду і окрему – для мийки.

Все через те, що раковина, в якій ми збираємо використаний посуд та розморожуємо і миємо продукти, є одним з найбрудніших місць в домі. Наприклад, після сирого м’яса там можуть накопичуватись справді небезпечні бактерії. А залишки їжі є чудовою поживою для їх розмноження.

Саме тому, для догляду за мийкою треба використовувати тільки "брудну" губку. Нею ж можна зчищати залишки їжі перед тим, як завантажити посуд до посудомийної машини.

У свою чергу "чисту" губку можна використовувати тільки для ручного миття посуду. І в жодному разі не застосовувати її для інших цілей. Таким чином ви уникнете навіть ризику зараження ваших тарілок та виделок бактеріями.

Народні прикмети на 25 листопада: Чому на Клима Холодного українці традиційно починали важливі справи натщесерце

вівторок, 25 листопад 2025, 7:09

Православне свято 25 листопада за новим календарем (8 грудня за старим) - день пам'яті Климента I, папи Римського і одного з апостолів від сімдесяти (у народі - Клим Холодний). За юліанським календарем - святителя Іоанна Милостивого, патріарха Олександ...

Простий трюк для блискучої індукційної плити за кілька хвилин

вівторок, 25 листопад 2025, 5:40

Підтримати чистоту на кухні складно, особливо коли індукційна варильна поверхня покривається пригорілими плямами. Звичайні мийні засоби не завжди допомагають, а чищення стає виснажливим. Один популярний метод з інтернету здивував користувачів: таблетка...