Не так усе страшно, як ви гадали: Лікар розповіла, скільки можна з'їсти майонеза без шкоди для здоров'я

"Поговоримо про майонез. Ми щодня їмо рослинне масло, яйця, але ж не секрет, що до складу майонезу входять саме ці продукти, а також гірчиця, оцет або лимонна кислота, сіль і перець. За великим рахунком, усі ці компоненти нічого страшного в собі не несуть", - пише лікар-дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Просто питання полягає в кількості: нічого, навіть рослинного масла (якого в майонезі значна кількість – прим.) багато їсти не можна.

Тому що жирні кислоти призводять до утворення тромбів, згущення крові і багатьох інших негативних явищ в організмі. Якщо дієтологи рекомендують вживати три столові ложки рослинної олії в день, то одну з них ми цілком можемо замінити майонезом, і нічого страшного від цього не буде".

А ви це знали? В яких фруктах та ягодах міститься найменше цукру

середа, 24 квітень 2024, 6:37

Як відомо, збалансована дієта впливає на наше самопочуття і здоров’я. А деякі продукти, такі як певні фрукти і ягоди, окрім того, що є джерелом клітковини, не містять багато цукру - тож будуть хорошим вибором для контролю його рівня в крові, передають...

Буде дуже смачно! Як правильно запекти картоплю - професійні поради шеф-кухарів

середа, 24 квітень 2024, 6:12

Запечена картопля - фаворит меню. Вона доповнює будь-яку трапезу. При запіканні коренеплід зберігає практично всі свої цінні властивості. Тому ароматну та смачну страву можна вважати елементом правильного харчування, передають Патріоти України. На пер...