Не тільки гігієна роту: Як можна використовувати зубну пасту на кухні та в туалеті

Українцям дали корисні поради по господарству та розповіли, як ще можна використовувати зубну пасту не за призначенням.

Зубна паста має кілька корисних властивостей, завдяки чому її можна використовувати не лише для чищення зубів. Цей засіб може:

  • вивести жирові відкладення на дерев'яних стільницях і обідніх столах;
  • можна видалити плями з дерев'яної поверхні;
  • прибрати аромат цибулі, риби, м'яса з різноманітних поверхонь;
  • очистити хромовані освітлювачі, зробивши з них блискучі та чисті світильники;
  • якщо руки погано пахнуть, а під рукою немає мила, можна розтерти зубну пасту по руках і ретельно помити їх теплою водою;
  • прибрати залишки їжі та аромати з контейнерів;
  • позбавити заржавілий кран від нальоту і інших забруднень.

Окрім цього, зубну пасту можна використовувати для очищення від бруду унітазу. Для цього потрібно підготувати спеціальний розчин - змінуєте літр води з 7 порціями пасти, а отриманий результат заливаєте в унітаз та чекаєте кілька годин.

Залишками зубної пасти також можна очистити злив в кухонній раковині - видавлюєте її у стакан та заливаєте гарячою водою. Отриманий розчин розмішуєте та виливаєту у раковину.

Зубна паста також може проявити свої корисні властивості при очищенні від кіптяви, іржі та пригорілих слідів, які залишаються на сковородах, чайниках і каструлях. Засіб наноситься на губку, якою прочищають металевий і чавунний посуд. Такий метод не лише швидко відчистить посуд, але й не залишить жодних подряпин.


Що ви бачите на картинці? Цей тест розкриє, ви мрійник чи реаліст

неділя, 2 листопад 2025, 17:58

Тести, що засновані на оптичних ілюзіях мають популярність, оскільки вони позиціюються як простий та захопливий спосіб дізнатися більше про справжню природу людини лише за кілька секунд. Ці завдання, засновані на складних візуальних образах, використов...

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині ставлять тісто в холодильник

неділя, 2 листопад 2025, 17:30

Досвідчені господині знають просте правило: перш ніж пекти, тісто треба не поспішати - дати йому «відпочити» в холодильнику. І це не просто кулінарна примха, а перевірений секрет, який впливає і на смак, і на текстуру майбутньої випічки, передають Патр...