Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь, передають Патріоти України.

Видання Shefinds обговорило з тренером з питань харчування Аланною Кейт Деррік декілька найкращих варіантів того, які спеції можна додати до вашої чашки кави.

Кориця

"Кориця — це один із джерел енергії, який я завжди маю під рукою. Крім заспокійливого ефекту, тепла кориця, як було показано, допомагає регулювати рівень цукру в крові після їжі та фізичних вправ", — пояснює Деррік.

Вона наголосила, що стабільний рівень енергії протягом дня це дуже важливо. Це може допомогти підтримувати вагу.

Імбир

"Для мене імбир є ще одним основним продуктом, особливо після інтенсивних тренувань. Цей пікантний корінь давно використовувався як засіб для травлення, щоб зменшити здуття живота, гази та нудоту — головні плюси, коли ви справді розширюєте межі свого тіла", — ділиться тренерка.

Крім того, ця спеція має протизапальні функції, які "забезпечують додаткову користь для заспокоєння роздратування кишківника". Також за бажанням можна додати у свій раціон імбирний чай.

Куркума

Куркума — це смачна спеція, яка також може творити чудеса з вашим тілом. Тренерка назвала її "протизапальною рок-зіркою" завдяки куркуміну у складі.

"Отримання цього превентивного стимулювання в першу чергу може допомогти протидіяти надмірному запаленню, яке може призвести до збільшення ваги, особливо навколо середнього відділу", - зазначила жінка.

Крім того, куркума чудово поєднується з насиченим смаком кави.

Чорний перець

Ця спеція містить піперин - активну сполуку, яка має протизапальні властивості та покращує засвоєння інших корисних речовин, зокрема, куркумін, а тому їх варто поєднувати.

"Це може стимулювати травлення та покращити засвоєння поживних речовин", - додала лікар Лінда Хасоба.

Кардамон

За словами Деррік, "вважається, що кардамон прискорює метаболізм і, відповідно, покращує засвоєння поживних речовин".

"Спроба нових комбінацій спецій може бути простим способом урізноманітнити вашу ранкову каву, потенційно покращуючи здоров’я та рівень енергії", – підсумувала тренерка.

Господиням на замітку! Чим заправити картопляне пюре, якщо під рукою не виявилося молока

субота, 4 травень 2024, 11:08

Молоко для багатьох є класичним компонентом картопляного пюре, адже за його допомогою можна значно покращити консистенцію страви та надати їй вершкового смаку, передають Патріоти України. Його додають у підігрітому вигляді, адже інакше картопля може с...

Куди там магазинному! Як зробити домашній майонез за 60 секунд

субота, 4 травень 2024, 10:07

Досі купуєте майонез у магазині і втомлюєтеся читати весь перелік складу? Подбайте про свій організм. Домашній майонез на смак - не гірший, ніж із пачки, а по користі - набагато кращий, передають Патріоти України. Для того, щоб приготувати майонез вам...