Не тільки сухарі: Ось що можна використовувати для панірування котлет

Котлети вже давно не претендують на звання візитної картки святкового столу, але від того їх не стали готувати рідше, інформує Ukr.Media. передають Патріоти України.

Просто биточки та інші напівфабрикати перейшли в розряд повсякденних страв. Але і в цьому випадку вони мають залишатися по-святковому соковитими та смачними. Зберегти соки допоможе панірування, як яке частіше використовують сухарі. Є інші варіанти, не менш смачні й апетитні.

Що використовувати для панірування котлет

Навіть якщо закінчилися панірувальні сухарі, їх можна зробити самостійно, просто висушивши білий хліб або батон у духовці, а потім пропустивши сухарі через м'ясорубку або подрібнивши іншим зручним способом.

Є складніші варіанти, багатоскладові

  • Спробуйте обваляти биточки в суміші борошна, збитого яйця та сухарів середнього помелу. У цей кляр котлети занурюють перед тим, як відправити на сковороду.
  • Змішайте пшеничне борошно і картопляний крохмаль у співвідношенні 1:1. У цій суміші потрібно обваляти котлети перед смаженням.
  • Любителі оригінальних рецептів можуть використовувати замість борошна і сухого хліба насіння кунжуту або льону. Ось тільки на сковороді насіння може підгоріти, тому після легкого обсмажування котлети доводять до готовності в духовці.
  • І останнє, що може виручити господиню, — це манна крупа. Рецепт особливо сподобається тим, хто звик бачити на котлетах тонку й хрустку скоринку.

Є секрет! Як прати рушники, щоб вони були м’якими

п’ятниця, 12 грудень 2025, 7:36

Рушники з часом можуть ставати твердими та колючими після прання. Причиною може стати використання того ж пом’якшувача тканини, передають Патріоти України. Але є дієвий спосіб виправити цю ситуацію. Цей лайфхак досить простий у виконанні та передбачає ...

Яблучні кісточки можуть вбити? Що потрібно знати кожному

п’ятниця, 12 грудень 2025, 7:13

Яблука - корисні та смачні, але їхні кісточки можуть бути небезпечними, передають Патріоти України. В кісточках міститься амігдалін, який у шлунку перетворюється на ціанід — отруйну речовину. Порада: перед вживанням яблука можна виймати кісточки або к...