Не тільки в каві: У яких продуктах міститься багато кофеїну

Велика кількість кофеїну міститься у багатьох напоях та рослинах. Яких саме?

Багато людей думають, що кофеїн міститься тільки в каві, проте така думка є хибною. Кофеїн присутній в багатьох продуктах, які ми любимо вживати, передають Патріоти України.

Дія кофеїну може здійснювати як позитивний, так і негативний вплив на організм. З позитивного варто відзначити, то що це речовина бадьорить, додає енергії, сприяє фізичної та мозкової активності. Але якщо переборщити з кофеїном, то можуть проявитися проблеми з серцево-судинною системою, дратівливість і швидка стомлюваність.

1. Крім кави, кофеїн міститься також в чаї. Причому в зеленому чаї цієї речовини набагато більше, ніж в чорному. Крім того, більше кофеїну в старому листі чаю, ніж в молодих.

2. У чорному та молочному шоколаді близько 30 мг кофеїну на 100 г. Завдяки наявності цієї речовини в продукті після з'їденого шматочка, ми відчуваємо енергію і прилив сил.

3. Мате - це рослина, чиї листи використовують для виготовлення чаю. У ньому теж міститься кофеїн. Дуже популярний чай мате в Південній і Центральній Америці, де і росте ця рослина. Напій має солодкий смак з гіркуватим присмаком, і він дуже корисний для травної системи.

4. Гуарана - ще одна кофеїновмісна рослина, яке виглядає як ліана, а плоди нагадують горіх фундук, всередині яких знаходиться чорні насіння, в яких і міститься кофеїн. Дуже часто насіння гуарани використовують як лікарський засіб від головного болю, спека, а також як натуральний афродизіак.

5. Кофеїн може містяться і в пиві. Деякі сорти цього напою роблять на основі насіння гуарани або з додаванням екстракту женьшеню, де міститься кофеїн.

6. Велика кількість кофеїну в усіх енергетичних напоях. Саме тому їх не рекомендують вживати дітям. У одній баночці може міститися до 40 мг кофеїну, а в доповненні з величезною кількістю цукру, такі напої просто убивчі для травної системи.

7. Улюблений напій багатьох дітей і дорослих какао теж входить в список продуктів з високим вмістом кофеїну. При чому, чим вище відсоток жирності какао-порошку, тим більше в ньому кофеїну.


Джерело: Подробности

Секрет досвідчених господинь! Чи потрібно зливати воду при варінні м’яса

субота, 20 квітень 2024, 6:09

М’ясо є досить суперечливим продуктом, оскільки останнім часом поширюється інформація про його потенційні шкідливі властивості. Зокрема, жирні сорти червоного м’яса сприяють набору ваги, появі проблем із серцево-судинною системою та утворенню пухлин, ...

Великодня головоломка: Спробуйте знайти 10 курчат за 14 секунд

субота, 20 квітень 2024, 5:40

Головоломки та оптичні ілюзії можуть спантеличити людей. Часто розв'язання деяких займає кілька секунд, тоді як інші можуть бути складнішими, ніж ви думаєте. Ця нова пасхальна головоломка, яка стала "вірусною" в мережі, потребує 14 секунд, щоб знайти н...