
Багато людей думають, що кофеїн міститься тільки в каві, проте така думка є хибною. Кофеїн присутній в багатьох продуктах, які ми любимо вживати, передають Патріоти України.

1. Крім кави, кофеїн міститься також в чаї. Причому в зеленому чаї цієї речовини набагато більше, ніж в чорному. Крім того, більше кофеїну в старому листі чаю, ніж в молодих.
2. У чорному та молочному шоколаді близько 30 мг кофеїну на 100 г. Завдяки наявності цієї речовини в продукті після з'їденого шматочка, ми відчуваємо енергію і прилив сил.
3. Мате - це рослина, чиї листи використовують для виготовлення чаю. У ньому теж міститься кофеїн. Дуже популярний чай мате в Південній і Центральній Америці, де і росте ця рослина. Напій має солодкий смак з гіркуватим присмаком, і він дуже корисний для травної системи.
4. Гуарана - ще одна кофеїновмісна рослина, яке виглядає як ліана, а плоди нагадують горіх фундук, всередині яких знаходиться чорні насіння, в яких і міститься кофеїн. Дуже часто насіння гуарани використовують як лікарський засіб від головного болю, спека, а також як натуральний афродизіак.
5. Кофеїн може містяться і в пиві. Деякі сорти цього напою роблять на основі насіння гуарани або з додаванням екстракту женьшеню, де міститься кофеїн.
6. Велика кількість кофеїну в усіх енергетичних напоях. Саме тому їх не рекомендують вживати дітям. У одній баночці може міститися до 40 мг кофеїну, а в доповненні з величезною кількістю цукру, такі напої просто убивчі для травної системи.
7. Улюблений напій багатьох дітей і дорослих какао теж входить в список продуктів з високим вмістом кофеїну. При чому, чим вище відсоток жирності какао-порошку, тим більше в ньому кофеїну.
Психологічні тести на основі оптичних ілюзій останні роки набувають великої популярності, оскільки поєднують елемент гри та самопізнання. Вони не мають статусу офіційної діагностики, проте часто дозволяють людині поглянути на себе під іншим кутом. Такі...
Насіння чорного кмину має властивості, корисні для боротьби з ожирінням. Екстракт насіння значно зменшує накопичення ліпідів у клітинній моделі, не виявляючи токсичності, передають Патріоти України. Дослідження, опубліковане у Food Science & Nutrition ...