Вершкове масло - не тільки складова величезної кількості рецептів, а й самостійний продукт для бутербродів. Якщо ви регулярно їсте хліб з холодним маслом з холодильника, ви, мабуть, часто дратуєтесь через те, що жир не розподіляється належним чином, передають Патріоти України.
Це відбувається через те, що масло зберігається в холодильнику. Але насправді йому там не місце, інформує Ukr.Media.
Вершкове масло — універсальний кулінарний продукт. Оскільки його роблять з молока, у багатьох споживачів він опиняється у холодильнику. Щоб вершкове масло залишалося якомога м'якшим, найкраще не класти його в холодильник.
Це спрацює, якщо ви використовуєте пачку масла впродовж двох тижнів, а кімнатна температура не сягає вище ніж 21 °С. У такому випадку його можна без вагань зберігати на кухні, наприклад, у посуді для масла, подалі від сонячних променів.
Тримання масла в холодильнику, звісно, значно продовжить термін зберігання вершкового масла — від кількох тижнів до кількох місяців. Ще одним із варіантів є заморожування масла невеликими порціями.
На думку експертів із центру захисту прав споживачів, необхідно завжди використовувати чисті столові прилади, коли берете трохи масла від великого шматка. Якщо термін придатності перевищений або температура в приміщенні змінилася, масло не обов'язково потрібно викинути у смітник. Уважно його розгляньте і спробуйте, щоб визначити, чи не змінився його колір та смак.
Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними, передають Патріоти України. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт...
Багато хто варить каву щодня – швидко, за звичкою. Але навіть у такій простій справі є нюанси, які впливають на смак напою. Іноді кава виходить надто гіркою або зовсім без аромату. Причина може бути зовсім неочевидною. Саме на неї найчастіше ніхто не з...