Не в холодильнику: Як зберігати вершкове масло - більшість із нас робить це неправильно

Вершкове масло - не тільки складова величезної кількості рецептів, а й самостійний продукт для бутербродів. Якщо ви регулярно їсте хліб з холодним маслом з холодильника, ви, мабуть, часто дратуєтесь через те, що жир не розподіляється належним чином, передають Патріоти України.

Це відбувається через те, що масло зберігається в холодильнику. Але насправді йому там не місце, інформує Ukr.Media.

Чому краще не зберігати масло в холодильнику

Вершкове масло — універсальний кулінарний продукт. Оскільки його роблять з молока, у багатьох споживачів він опиняється у холодильнику. Щоб вершкове масло залишалося якомога м'якшим, найкраще не класти його в холодильник.

Це спрацює, якщо ви використовуєте пачку масла впродовж двох тижнів, а кімнатна температура не сягає вище ніж 21 °С. У такому випадку його можна без вагань зберігати на кухні, наприклад, у посуді для масла, подалі від сонячних променів.

Тримання масла в холодильнику, звісно, значно продовжить термін зберігання вершкового масла — від кількох тижнів до кількох місяців. Ще одним із варіантів є заморожування масла невеликими порціями.

Як зберегти масло свіжим довше

На думку експертів із центру захисту прав споживачів, необхідно завжди використовувати чисті столові прилади, коли берете трохи масла від великого шматка. Якщо термін придатності перевищений або температура в приміщенні змінилася, масло не обов'язково потрібно викинути у смітник. Уважно його розгляньте і спробуйте, щоб визначити, чи не змінився його колір та смак.

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...

Ви будете здивовані! ТОП-17 міфів про кішок, у які варто припинити вірити

четвер, 28 березень 2024, 9:48

Jaw-Dropping Facts відокремили факти від вигадки. Нижче ви знайдете найпоширеніші міфи, які століттями заважають жити цим милим створінням, пише ТСН, передають Патріоти України. Кішки завжди приземляються на лапи . Кішки часто приземляються на лапи, ...