Не в тому справа, що це алкоголь... Названо побічний ефект від пива, який може шокувати

Хоча мало кого можна здивувати тим фактом, що зловживання алкоголю шкідливе для організму, проте мало хто чув про приховану небезпеку таких напоїв. Зокрема, деякі дослідження стверджують, що у пиві можуть бути шкідливі домішки мікропластику, які потрапляють у воду різними способами, передають Патріоти України.

Такі домішки люди вживають разом із напоями майже щоденно, а тому щоб скоротити їх частку уважно перевіряти склад та вибирайте пиво від надійних виробників. Чому ця проблема має широкий розголос та як уникати небезпечних для здоров’я напоїв, розповіли в Eat This, Not That.

Останні дослідження показують, що мікропластик присутній у багатьох продуктах, включаючи пиво, як один з найпопулярніших алкогольних напоїв. Це може викликати занепокоєння щодо потенційного впливу пластику на здоров’я. Зокрема, група американських вчених з Penn State Behrend виявили, що всі 12 марок пива, зроблених на воді з Великих озер, містять мікропластик.

Разом з тим, за словами Шеррі Мейсон, координатора сталого розвитку в Penn State Behrend, яка досліджує мікропластик у Великих озерах: "Будь-яке забруднення в пиві походить не лише від води, що використовується для приготування самого пива".

Хоча це дослідження підтверджує, що вода з Великих озер, яку використовують під час варіння пива, містить більше мікропластику, ніж водопровідна, однак важливо звертати увагу на чистоту виробничого процесу. Саме зменшення контакту з мікропластиком може покращити якість продукту.

Тож, щоб зменшити вплив сторонніх речовин, необхідно вибирати пиво в скляних пляшках. Скло є більш нейтральним матеріалом, що не взаємодіє з напоєм. Це допоможе знизити потенційні ризики та уникнути накопиченню мікропластику в організмі.

А ви це знали? Чому досвідчені кулінари додають у котлети лише жовтки

п’ятниця, 23 серпень 2024, 6:12

Багато хто додає у фарш на котлети яйця, це досить традиційний підхід. Але мало хто знає, що ціле яйце робить м’ясні вироби сухі та жорсткі. Все тому, що і м’ясо, і яйце має багато білка, а він під час смаження поглинає вологу та згортається, передають...

А ви це знали? Які яблука найкорисніші - червоні чи зелені

п’ятниця, 23 серпень 2024, 5:40

Яблука – це потужне джерело важливих мікроелементів для нашого організму, вони можуть замінити купу ліків, тому від них сама користь, передають Патріоти України. Фрукти містять близько 30 вітамінів та 150 корисних мікроелементів, тому це справжній супе...