Не варто обмежуватись вівсянкою та гречкою: Назвали кашу, яку найкорисніше їсти вранці

Всі, хто цікавиться здоровим харчуванням, знають про користь вживання зранку каш з вівсяної чи гречаної крупи, котрі українці їдять з давніх давен. Однак є принаймні ще одна відносно нова для нашого ринку, але вже достатньо поширена і досить бюджетна крупа, яка за своїми корисними властивостями успішно конкурує з двома визнаними лідерами. Йдеться про булгур.

Це крупа, оброблена окропом, висушена і роздроблена пшениця твердих сортів. Останній факт пояснює, чому для нас ця крупа не є традиційним наїдком. Адже в Україні не вирощують тверді сорта, тому принаймні сировина буде завжди імпортною, як і для справжніх спагетті. Булгур містить більш високу концентрацію мінералів, вітамінів, антиоксидантів і клітковини, ніж очищена пшениця.

Чим корисний булгур

Для кишечника

Високий вміст харчових волокон в булгурі добре впливає на кишечник, що важливо на початку дня.

Від холестерину і для серця

Розчинна клітковина також здатна допомогти знизити загальний рівень холестерину в крові, відзначають фахівці. За даними клініки Майо, дослідження показали, що продукти з високим вмістом клітковини можуть мати й інші переваги для здоров'я серця, такі як зниження кров'яного тиску і запалення.

При діабеті

Ця пшениця мінімально обробляється. Дослідження, опубліковане в американському журналі клінічного харчування, показує, що такі зерна можуть мати нижчий глікемічний індекс. Завдяки цьому булгур може бути корисний людям з діабетом.

От у чому секрет! Названо спеції, які роблять гречану кашу найсмачнішою

субота, 18 травень 2024, 9:12

Гречану крупу можна перетворити на смачний гарнір, додавши просто трохи спецій. Смак стане оригінальним. Всі навіть будуть питати добавки. Поговоримо про це детальніше в статті. Для гречки є ряд спецій та приправ, які вам добре відомі, наприклад:. Вико...

Смакота! Найкраща швидка піца з лаваша за 15 хвилин

субота, 18 травень 2024, 8:52

Якщо дуже хочеться піци, а часу обмаль, приготуйте піцу з лаваша. Тонке тісто, стандартна начинка - і море задоволення від здійсненого бажання. Для приготування такої піци потрібно 2 круглих коржі лаваша, будь-яка ковбаса, кетчуп і твердий сир. Підгот...