Це крупа, оброблена окропом, висушена і роздроблена пшениця твердих сортів. Останній факт пояснює, чому для нас ця крупа не є традиційним наїдком. Адже в Україні не вирощують тверді сорта, тому принаймні сировина буде завжди імпортною, як і для справжніх спагетті. Булгур містить більш високу концентрацію мінералів, вітамінів, антиоксидантів і клітковини, ніж очищена пшениця.
Чим корисний булгур
Для кишечника
Високий вміст харчових волокон в булгурі добре впливає на кишечник, що важливо на початку дня.
Від холестерину і для серця
Розчинна клітковина також здатна допомогти знизити загальний рівень холестерину в крові, відзначають фахівці. За даними клініки Майо, дослідження показали, що продукти з високим вмістом клітковини можуть мати й інші переваги для здоров'я серця, такі як зниження кров'яного тиску і запалення.
При діабеті
Ця пшениця мінімально обробляється. Дослідження, опубліковане в американському журналі клінічного харчування, показує, що такі зерна можуть мати нижчий глікемічний індекс. Завдяки цьому булгур може бути корисний людям з діабетом.