Не відірватися! Яблучний пиріг із ніжним тістом, що тане в роті

Яблучний пиріг за цим рецептом стане для багатьох фаворитом. Готується дуже просто, виходить із першого разу. Інгредієнти доступні, тому така випічка підійде і для буденного столу, передають Патріоти України.

Подробиці

Для начинки беремо:
5 яблук (середніх)
80 г цукру
20 г вершкового масла
кориця за бажанням

Для тіста беремо:
1 яйце
100 г цукру
100 г масла
280 г борошна
1 ч. л. розпушувача

Яблука, бажано з кислинкою, очищуємо і нарізаємо кубиками. На сковорідці розтоплюємо цукор, додаємо вершкове масло і перемішуємо. Після цього додаємо нарізані яблука, за бажанням корицю і тушкуємо протягом 5-7 хвилин.

Яйце змішуємо з цукром, додаємо розм’якшене вершкове масло, добре перемішуємо і просіюємо борошно і розпушувач. Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками перетираємо в крихту, мов на класичний тертий пиріг.

Дві третіх частини тіста викладаємо у деко застелене пергаментом. І добре утрамбовуємо, формуючи бортики. Викладаємо начинку і посипаємо залишками тіста.
Випікаємо приблизно 30 хвилин за температури 180 градусів, добре охолоджуємо і насолоджуємося.

Перевірте себе! Психологічний тест визначить, де ви знайдете своє щастя

середа, 7 серпень 2024, 11:10

Готові вирушити в захопливу мандрівку морями в пошуках свого щастя? Забудьте про повсякденні турботи і уявіть себе справжніми дослідницями щастя,, передають Патріоти України. Острови часто символізують унікальні місця, де ми можемо віднайти наше справж...

Це така смакота! Як приготувати картоплю з ребрами в духовці, щоб була така, як з печі

середа, 7 серпень 2024, 10:09

Ароматну та рум’яну картопельку, як колись готували бабусі в печі, можна приготувати і в духовці. Для цього треба купити хороші свинячі ребра, а ще обов’язково мати вдома посудину, про яку написали в подробицях, тоді картопля точно вдасться така, як із...