Не відірватися! Яблучний пиріг зі смаком дитинства - простий рецепт до чаю за 60 хвилин

Яблучний пиріг - один з улюблених десертів. Готується просто, швидко, а смак виходить просто неймовірний! Справжні ласощі зі смаком дитинства, передають Патріоти України.

Пиріг виходить пишний, ніжний і повітряний з неймовірним «смаком дитинства», як у моєї мами. Мої близькі відразу оцінили цей дивовижний десерт і навперебій просили добавки.

Для пирога потрібні інгредієнти:

  • йогурт/кефір – 1 стакан;
  • борошно – 250 г;
  • яйця – 2 шт .;
  • цукор – 3 ст. л .;
  • яблука – 4 шт .;
  • розпушувач – 10 г;
  • цедра лимона – ½ ч. л .;
  • вершкове масло – 30 г (для змащування форми).

Також знадобиться пергамент, щоб застелити форму.

Процес приготування:

У глибокій чашці змішуємо яйця і цукор до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.

Додаємо розпушувач, йогурт і просіваємо борошно. Замішуємо тісто.

У 3 яблук видаляємо серцевину і нарізаємо на шматочки.

Додаємо яблука і цедру лимона до тіста, перемішуємо. Перекладаємо в форму, змащену вершковим маслом і застелену пергаментом.

У решти яблук видаляємо серцевину і нарізаємо на дольки. Прикрашаємо пиріг зверху часточками яблук.

Випікаємо при 170 градусах протягом 50 хвилин (духовку слід розігріти заздалегідь).

Подаємо до столу і кличемо близьких!

Відео приготування:

Смачного!

Як варити бульйон, щоб він був прозорим і ароматним - три секретні способи

неділя, 16 листопад 2025, 19:11

Смачний домашній бульйон - це класика будь-якого столу. Хоча приготування здається простим, ідеальний бульйон вимагає уваги та правильного підбору інгредієнтів, передають Патріоти України. Основні правила:. Три способи приготування:. Бульйон можна пода...

Проросла картопля: Коли її можна їсти, а коли викидати

неділя, 16 листопад 2025, 18:45

Картопля - корисний і універсальний продукт, але що робити, якщо вона проросла? Дієтологи пояснюють, що не кожен паросток робить картоплю небезпечною, передають Патріоти України. Основні правила:. Накопичення шкідливих сполук найбільше біля паростків, ...