Не відірватися! Як приготувати гречаники у вершковому соусі

Досить просто так варити гречану крупу. Вона вже приїлась у вигляді гарніру. Приготуйте гречаники у вершковому соусі. Вечеря буде смакувати і дорослим, і дітям, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Вам потрібні наступні:

  • фарш — 0,5 кг;
  • відварена гречка — 120 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • сіль;
  • цибуля — 1 шт.;
  • сухі гриби — 30 г;
  • вода — 160 мл;
  • борошно — 1 ст.л.;
  • сметана — 3 ст.л.

Як приготувати

Змішайте разом фарш, яйце, гречку, сіль та спеції. З цього фаршу і треба зліпити гречаники. Викладіть у форму для запікання та поставте в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Тим часом залийте сухі гриби водою, залиште на 20 хвилин. Ретельно промийте та наріжте.

Подрібніть цибулю та обсмажте до золотистого кольору. Додайте борошно, трохи солі та обсмажте протягом 2 хвилин. Далі треба влити воду, довести до густішої консистенції та викласти на гречаники. Тепер час покласти сметану та перемішати. Лишіть готуватись на 5-7 хвилин. Посипте зеленню.

Готову страву не викладайте одразу. Нехай настоїться протягом 15 хвилин. Смачного!

Джерело: ПростоВей

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...

А ви це знали? Чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння

четвер, 21 листопад 2024, 16:56

Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...