Не відірватися! Як приготувати смачні котлети, як у дитинстві

Головне правило домашніх котлет – фарш для котлет не купуємо в магазині, а готуємо самі. Тоді домашні котлетки вийдуть смачні та соковиті, передають Патріоти України.

Подробиці

Для фаршу знадобиться:

  • 1 кг м’яса (300-350 г свинини з жирком, 650-700 г яловичини);
  • 3 середні цибулини;
  • куряче яйце – 1 шт.;
  • м’якуш з 2-х окрайців хліба вчорашнього;
  • сіль – близько 1 ч. ложки;
  • перець мелений чорний – половинка чайної ложки.

Смажимо котлети на олії рослинній або кукурудзяній. Потрібно 7 ст. ложок.

Для панірування котлет беремо борошно – близько 1 склянки.

Приступаємо до приготування:

1.На м’ясорубці прокручуємо м’ясо. Свинина надасть фаршу м’якості, і котлети вийдуть соковитими.

Якщо фарш виходить трохи сухуватим, можна додати шматочок сала. Головне, не переборщити з жиром.

2.Цибулю ріжемо дрібно.

3.Хлібний м’якуш відокремлюємо від скоринки, розминаємо. Додаємо трохи кип’яченої води, щоб він трохи розбух. Залишаємо хвилин на 5.

У готовий фарш додаємо дрібно нарізану цибулю, розмочений м’якуш хліба, сире яйце. Посоліть, поперчіть і перемішайте.

Головне у приготуванні фаршу для смачних котлет: фарш не просто перемішуємо, а вимішуємо та відбиваємо.

Для цього мокрою рукою беремо шматочок перемішаного свинячого фаршу і кидаємо з силою назад у миску. І так повторюємо 7-10 хвилин, поки він не перетвориться на податливу однорідну масу.

Залишаємо фарш відпочити хвилин на 10, щоб він просочився соком цибулі, сіллю та перчиком.

Потім формуємо котлети, обвалюємо в борошні, щоб не прилипали при смаженні до сковорідки. Сковороду розігріваємо, додаємо олію.

Підготовлені котлети викладаємо на досить нагріту сковорідку. Засмажуємо при високій температурі з двох сторін до утворення рум’яної скоринки. Потім зменшуємо вогонь.

Досмажуємо котлети на повільному вогні до готовності близько 5-10 хвилин під закритою кришкою.

Варто знати! Як розпізнати авітаміноз та які продукти можуть відновити ресурси організму

вівторок, 9 грудень 2025, 19:20

Нестача вітамінів взимку істотно змінює людину. Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, людина може відчувати потяг до гірких, гострих, солодких або, навпаки, солоних страв. Також подібні зміни смаку можу...

Найпоширеніша помилка під час приготування вареників: Чому вони лопаються

вівторок, 9 грудень 2025, 18:15

Грудень - час, коли кухні перетворюються на справжні майстерні. Стіл завалений мисками з начинкою та рядами вареників, що чекають своєї черги. Здається, все йде за планом: тісто м’яке, начинка ароматна, але вареники лопаються під час варіння. Замість п...