Не відірватися! Як приготувати соковите й ароматне сало в маринаді

Цей рецепт кулінарки з Кривого Рогу Елли Іванової варто взяти на замітку. Адже сало в маринаді — це ситно і смачно, передають Патріоти України.

Шматочок таких ласощів із хлібом — що може бути краще?

- Найголовніше -- вибрати хороше сало, — каже Елла Іванова. — Рецепт простий. Соковите й ароматне сало — це смачно і просто.

Сало в маринаді
  • 250 г сала
Для маринаду
  • 700 мл води
  • 2 столові ложки солі
  • 1 столова ложка цукру
  • 10 горошин перцю
  • 3 лаврові листки
  • Можна додати пару зубчиків часнику
  • Для обсипання сванська сіль або паприка

Готуємо маринад. З'єднуємо воду, сіль, цукор, перець і лавровий лист. Доводимо до кипіння, потім охолоджуємо. Поміщаємо сало в холодний маринад. Витримуємо три доби в холодильнику. Добре просушуємо паперовими рушниками. Додаємо улюблені ароматні спеції.

Смачного!

Снідати чи ні: Лікарі пояснили, що насправді відбувається з вашим організмом після ранкового прийому їжі

неділя, 23 листопад 2025, 19:10

Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...

А ви це знали? Які кухонні прилади не можна підключати до подовжувача - є загроза пожежі

неділя, 23 листопад 2025, 17:45

Зі зростанням кількості різних електроприладів у наших оселях ми починаємо відчувати дефіцит розеток. І в такому разі на допомогу приходять подовжувачі. Вони дають змогу зручніше розташовувати різні пристрої, але при цьому становлять і певну небезпеку,...