Не відірватися! Як приготувати соковиту яловичину в духовці

Яловичина - м’ясо, яке часто під час приготування виходить сухим та давким. Все тому, що в ній нема жирового прошарку, як у свинині, передають Патріоти України.


Проте якщо правильно запекти яловичину у духовці, то у вас буде неймовірно смачна та соковита страва, яку і гарячою їсти відмінно, і як холодну м’ясну нарізку подавати чудово.

Подробиці

Для приготування 1 кг яловичини візьміть 1 ст.л. солі, 1 ст.л. суміші перців, 1 ст.л. меду, 1 ст.л. гірчиці. Ретельно натріть м’ясо всіма інгредієнтами та залиште мінімум на 10 годин маринуватися.

Духовку розігрійте до 180 градусів, м’ясо заверніть у фольгу і відправте запікатися на 60 хвилин. Через 30 хвилин приготування температуру варто збільшити до 200 градусів — м’ясо рівномірно приготується, при цьому не втратить соковитість, якщо фольга буде щільно закрита, тому радимо обгорнути у 2-3 шари.

Мед дасть не лише приємний присмак, а як карамельно-золоту скоринку. Якщо хочете більш насичений колір, то за 10 хвилин до готовності розгорніть м’ясо, змастіть вишневим соусом чи варенням (без ягід) і запечіть у відкритому вигляді. Поєднання — ідеальне! Обов’язково спробуйте приготувати.

Народні прикмети на 25 травня. Що українці традиційно вдягали в Іванів день, щоб привернути удачу і сімейне щастя або швидше одужати

неділя, 25 травень 2025, 7:05

25 травня за новим календарним стилем (7 червня - за старим) згадують третє знайдення глави Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана. У народі день прозвали Іванів, зазначають Патріоти України. 25 травня за старим календарним стилем згадують св...

Це може здивувати! Що буде з організмом, якщо кожного ранку пити каву

неділя, 25 травень 2025, 6:50

Кава — універсальний продукт, ми її п’ємо, жуємо, щоб прибрати неприємний запах з рота, нюхаємо, щоб перебити інший запах, використовуємо в косметичних засобах, парфумерії та на кухні. Хтось не уявляє свого життя без кави, хтось п’є її по п’ять і більш...