Не відірватися! Як приготувати соковиту яловичину в духовці

Яловичина - м’ясо, яке часто під час приготування виходить сухим та давким. Все тому, що в ній нема жирового прошарку, як у свинині, передають Патріоти України.


Проте якщо правильно запекти яловичину у духовці, то у вас буде неймовірно смачна та соковита страва, яку і гарячою їсти відмінно, і як холодну м’ясну нарізку подавати чудово.

Подробиці

Для приготування 1 кг яловичини візьміть 1 ст.л. солі, 1 ст.л. суміші перців, 1 ст.л. меду, 1 ст.л. гірчиці. Ретельно натріть м’ясо всіма інгредієнтами та залиште мінімум на 10 годин маринуватися.

Духовку розігрійте до 180 градусів, м’ясо заверніть у фольгу і відправте запікатися на 60 хвилин. Через 30 хвилин приготування температуру варто збільшити до 200 градусів — м’ясо рівномірно приготується, при цьому не втратить соковитість, якщо фольга буде щільно закрита, тому радимо обгорнути у 2-3 шари.

Мед дасть не лише приємний присмак, а як карамельно-золоту скоринку. Якщо хочете більш насичений колір, то за 10 хвилин до готовності розгорніть м’ясо, змастіть вишневим соусом чи варенням (без ягід) і запечіть у відкритому вигляді. Поєднання — ідеальне! Обов’язково спробуйте приготувати.

Дачникам на замітку! Коли не можна поливати город - найгірший час

четвер, 17 липень 2025, 18:30

Правильний полив - ключ до щедрого врожаю. Недотримання режиму може створити ідеальні умови для розвитку хвороб, ослабити рослини та навіть звести нанівець усі зусилля. Експерти пояснили, чому певна частина доби є найгіршим моментом для поливу. Також о...

Як зробити зелений чай ще кориснішим - прості секрети

четвер, 17 липень 2025, 18:07

Зелений чай очолює список продуктів, які варто регулярно вживати, особливо якщо ми хочемо зберегти здоров’я на довгі роки. Його корисні властивості важко переоцінити. Однак виявляється, що за допомогою простого прийому можна посилити його дію, передают...