Не відірватися! Японський бавовняний чізкейк - простий рецепт ніжного та повітряного бісквіту

Японський бавовняний чізкейк можна подавати як самостійний десерт, просто посипавши цукровою пудрою. Корж за смаком більше нагадує суфле, ніж класичний бісквіт, передають Патріоти України.

Рецепт приготування цього ніжного та повітряного бісквіту пропонує сайт 1000.menu. Свою назву десерт отримав через м'яку та пишну текстуру.

Інгредієнти:
  • Маскарпоне (або будь-який м'який вершковий сир) — 300 гр;
  • Молоко — 180 гр;
  • Цукор — 140 гр;
  • Вершкове масло — 70 гр;
  • Борошно — 70 гр;
  • Кукурудзяний крохмаль — 25 гр;
  • Яйця — 6 шт.;
  • Ванілін — 1 ч.л.
Приготування:
  • Заздалегідь вийняти всі інгредієнти з холодильнику та дати прогрітися. Підготувати форму — обернути її зовні фольгою, щоб не затікала вода, а дно та боки застелити пергаментом.
  • Сир з'єднати з молоком і перемішати. Збити міксером до однорідності.
  • Розтопити вершкове масло, додати його до сирно-молочної суміші та добре перемішати.
  • Яєчні жовтки відокремте від білків. До жовтків додати 50 г цукру і ванілін на кінчику ножа, збити у пишну світлу масу.
  • Додати жовтки з цукром у сирну масу та перемішати до однорідності
  • Просіяти борошно з крохмалем і додавати частинами у сирно-яєчну суміш, злегка збиваючи міксером.
  • Білки збити у м'яку піну. Поступово додавати цукор, продовжуючи збивати — до повного розчинення цукру та сильного загусання.
  • У кілька прийомів ввести збиті білки у тісто, перемішуючи його знизу догори рівними та плавними рухами. Повинна вийти однорідна пишна маса.
  • Розігріти духовку до 150 градусів. Перелити тісто у підготовлену форму для запікання, яку потрібно поставити на лист, на 1,5 см заповнений водою.
  • Випікати до готовності (близько 1,5 годин) — залежно від духовки.
  • Дати чізкейку охолонути, після чого вийняти з форми.

Десерт за консистенцією нагадує щось середнє між омлетом та суфле. Слід бути готовим до того, що під час приготування вам знадобиться більше борошна. Потрібно орієнтуватись на бажану консистенцію тіста.

З архіву ПУ. Будьте обережні! Продукти, які категорично не можна гріти в мікрохвильовці

неділя, 5 грудень 2021, 23:30

Така їжа перетворюється на отруту. Багато людей навіть не здогадуються про те, що деякі продукти харчування категорично не можна гріти у мікрохвильовій печі. І на це є відразу кілька причин, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ. По-п...

Хіти тижня. Найпростіший рецепт здобних рогаликів c повидлом з дріжджового тіста - буде дуже смачно

неділя, 5 грудень 2021, 21:00

Навіть чекати не треба, поки тісто зійде, зазначають Патріоти України. Просіваємо в миску нашу муку, в миску з борошном кидаємо дріжджі і все це змішуємо. Далі нам знадобиться велика терка. Нам потрібно натерти масло на даній тертці, і розімнути все це...