Не відірватися! Картопля по-селянськи з часником - готувати її дуже легко

Перед Новим роком важливо встигнути гарно прикрасити будинок та приготувати багато смачненького. І якщо ви вже придумали, які м'ясні страви поставити на святковий стіл, щоб задобрити Водяного Тигра, радимо також запекти ароматну картопля по-селянськи, передають Патріоти України.

Інгредієнти: картопля (1 кг), гранульований часник (1 ч. л.), рослинна олія (3 ст. л.), сіль (1 ч. л.), каррі (за смаком), мелена паприка (за смаком), чорний мелений перець (0,5 ч. л.), сушений кріп (за смаком).

Приготування:

Картоплю ретельно промиваємо під проточною водою та очищаємо спеціальною щіткою від бруду, при цьому шкірку не зрізаємо.

В окремій піалі змішуємо всі приправи, наприклад каррі, мелену паприку, чорний перець і сушений кріп. Сюди можна також додати гранульований часник або використати свіжий вже для подачі страви. Заздалегідь розігріваємо духовку до 200-220°С.

Картоплю ріжемо акуратними скибочками спочатку навпіл, а потім кожну половинку поздовжньо - на 3-4 часточки. Солимо і додаємо прянощі, а також рослинну олію. Перемішуємо руками так, щоб приправи рівномірно розподілилися по всьому об'єму овочів.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером або змащуємо олією. Викладаємо на нього картоплю на стійкий край зі шкіркою. Відправляємо у розігріту духовку на 25-30 хвилин. Якщо ви помітили, що в процесі випікання деякі скибочки підсмажилися більше, а інші – навпаки, перемішайте картоплю.

Виймаємо з духовки, даємо картоплі по-селянськи охолонути. Також можна посипати свіжою зеленню та дрібно нарізаним часником. Подаємо до столу разом із м'ясними чи рибними стравами, закусками.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...