Не відірватися! Хрумкі, з перчинкою та дуже смачні - квашені огірочки за бабусиним рецептом

Осінь — це час, коли господині та госпораді традиційно роблять консервацію на зиму. У тому числі й огірки. Є рецепти маринованих огірків, які роблять без оцту, передають Патріоти України.

А ведучий youtube-каналу «Пан Фартух» запропонував зробити квашені огірки так, як це робила його бабуся.

«Вони хрумкі, з перчинкою і займають у моєму гастрономічному серці особливе місце. Це — рецепт нашої бабусі», — написав він на своїй сторінці у соцмережах та розповів, як зробити консервацію із розрахунку на одну півторалітрову банку.

Інгредієнти:
  • Три зубчики часнику;
  • Три свіжі листки смородини;
  • Три листки вишні;
  • Кілька стеблин кропу;
  • Хрін;
  • Гострий перчик;
  • Огірки — скільки поміститься у банку при щільному «пакуванні»;
  • Вода — 500 мл;
  • Сіль — півтори ложки.

Читайте також: Мариновані огірочки, як в «МакДональдз»: цікавий рецепт від Лілії Цвіт

Приготування:
  • В банку покласти часник, листя смородини та вишні, а також кріп.
  • Огірки в банку закладають тісно, попками до гори.
  • Коли буде заповнено півбанки, поміж огірками кладемо гострий перець та кілька шматочків хріну, після чого заповнити до верху огірками.
  • Для розсолу потрібна крижана вода. Додаємо півтори ложки солі (краще крупної) та і розчиняємо її.
  • Зверху в банку можна викласти по листочку вишні та смородини.
  • Закрити капроновою кришкою, яку перед цим на 15 секунд кидають у окріп.
  • Банки залишити при кімнатній температурі на два дні. Їх можна поставити, наприклад, у таз, бо у процесі бродіння може трохи проступати вода.
  • Через 48 годин переставити огірки у холодильник чи погреб.

Ці породи собак стануть ідеальними друзями для вашої сім’ї - порада експерта

четвер, 21 серпень 2025, 9:15

Завести собаку - рішення, яке змінює життя і вимагає обдуманого підходу. Вибір породи визначає характер, потреби у догляді та здоров’я тварини, а також комфорт усієї родини, передають Патріоти України. Ветеринар др. Бен Симпсон-Вернон, відомий у TikTok...

Буде смакота! Як замаринувати шашлик, щоб він був м'яким та соковитим

четвер, 21 серпень 2025, 8:44

Ідеальний соковитий шашлик виходить саме зі свинини. Але обрати правильне м'ясо замало. Потрібно добре замаринувати продукт та вдало поєднати смаки. Для цього використайте різноманітні сезонні овочі, передають Патріоти України. Ідея приготування сокови...