Не відірватися! Рецепт дивовижного торта з маком, ванільним кремом і шоколадною помадкою!

Цей торт стане справжнім одкровенням для всіх любителів маку. Цікаве поєднання інгредієнтів надає десерту фантастичний смак, який сподобається абсолютно всім. передають Патріоти України.

Ніжний крем, солодкий мак і шоколадна помадка – це все, що потрібно для найсмачнішого тортику. Здивуйте своїх рідних і гостей, приготувавши такий десерт на свято. Ось побачите їм обов’язково сподобається!

Інгредієнти:

Для приготування трьох коржів:

  • 10 ст. л. борошна;
  • 6 білків;
  • 5 ст. л. маку;
  • 3 ст. л. стружки кокоса;
  • 5 ст. л. молока;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 1 пляшка ванільного екстракту;
  • 15 г пекарського порошку

Для приготування крему:

  • 500 мл молока;
  • 250 г вершкового масла;
  • 4 жовтки;
  • 1 пляшка ванільного екстракту;
  • 6 ст. л. цукру;
  • 1 пакет пудингу зі смаком ванілі;

Для приготування помадки:

  • 100 г темного шоколаду;
  • 1 ч. л. олії соняшникової.
  • Приготування:

Готуємо тісто:

Збийте яєчні білки до збільшення їх в об’ємі в два рази. Білкова маса повинна стати схожою на безе – білою і густою.

Борошно змішайте з пекарським порошком і просійте. Молоко повинно бути тепленьким. Вимішуйте тісто знизу в верх. Потім всипте цукру і помішується, поки він повністю не розчиниться. По черзі додайте всі інші інгредієнти.

Вам знадобиться форма розмірами 24×30 сантиметрів. Викладіть в неї пергаментний папір і змастіть маслом. Вилийте тісто і поставте в розігріту духову шафу до 200° на 10-15 хв.

Готовий корж нехай остигає на столі. Виходить він не дуже пишним. Остиглий корж розріжте на три однакових коржа.

Готуємо крем:

Змішайте в посуді жовтки з цукром збийте до однорідності. Потім засипте порошок для приготування пудингу зі смаком ванілі, молоко і ванільний екстракт. Все добре перемішайте кухонним приладом, щоб розбити всі грудочки.

Приготовану суміш поставте на плиту і включіть середній вогонь. Весь час помішуйте до загустіння. Приберіть з вогню і нехай охолоджується. Поріжте масло невеликими шматочками і додайте його до остиглої маси. Помішуйте кілька хвилин, поки масло повністю не розійдеться. Приготований крем поділіть на дві половини.

Готуємо помадку:

Викладіть шоколад в невелику каструлю, додайте олію без запаху і розтопіть за допомогою водяної бані. Олія не дасть загуснути помадці.

Збірка тортика:

Два коржа змажте кремом і складіть разом. Зверху покладіть третій і полийте його помадкою кімнатної температури. Розподіліть її рівномірно лопаткою. Поставте тортик на кілька годин в холодильник. Перед подачею його можна прикрасити листочками м’яти.

В тортик можна ще додати сухофрукти і родзинки. Так ви отримаєте інший неймовірний смак. Дуже такий десерт подобається малюкам, вони в захваті від маку. Готуйте різні солодощі самі, адже немає нічого кращого, ніж домашня випічка!

Про цей спосіб ви могли не знати! Як зробити горох м’яким за декілька хвилин

неділя, 28 липень 2024, 7:07

Для приготування горохового супу або гарніру може знадобитись досить багато часу. Навіть при попередньому замочуванні бобова культура не завжди піддається впливу. Якщо ви хочете перемогти в цій кулінарній битві, читайте далі про план дій, передають Пат...

Народні прикмети на 28 липня. Українки здавна у цей день уникали рукоділля

неділя, 28 липень 2024, 7:05

28 липня за новим церковним календарем (10 серпня за старим) - день пам'яті апостолів від 70-ти Прохора, Пармена та інших. У народі день прозвали Прохори-Пармени. За старим календарним стилем - день пам'яті святого князя Володимира Великого і Хрещення ...